Bulgurslaatje met munt en lente-ui
Bulgurslaatje met munt en lente-ui

Bulgurslaatje met munt en lente-ui

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Eiwit 9.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Snipper de blaadjes munt en de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Giet 6 dl heet water over de bulgur, dek af en laat 10 min. zwellen.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pannetje en bak de lente-uitjes 1 min. Bestrooi met het kerrie- en paprikapoeder, en laat nog even mee bakken.

  8. Roer de lente-uitjes samen met de fijngesnipperde munt en de platte peterselie onder de bulgur. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Snipper de blaadjes munt en de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Giet 6 dl heet water over de bulgur, dek af en laat 10 min. zwellen.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pannetje en bak de lente-uitjes 1 min. Bestrooi met het kerrie- en paprikapoeder, en laat nog even mee bakken.

  8. Roer de lente-uitjes samen met de fijngesnipperde munt en de platte peterselie onder de bulgur. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Eiwit 9.8 g

Bekijk het recept digitaal