Burger met kruidige krieltjes en broccoli
Burger met kruidige krieltjes en broccoli

Burger met kruidige krieltjes en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 54.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Kook de krielaardappelen in de schil 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verdeel intussen de broccoli's in roosjes. Stoom of kook ze 4 à 5 min. in lichtgezouten water en giet af.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de krielaardappelen goudbruin aan alle kanten. Breng op smaak met de afgeritste tijmblaadjes en de oregano.

  6. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper ook de knoflookteentjes fijn. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje 2 min. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met zwarte peper.

  7. Verkruimel intussen de feta en rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel de feta en de amandelschilfers over de broccoli.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de burgers ± 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de lamsburgers met de kruidige krielaardappelen en de broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Kook de krielaardappelen in de schil 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verdeel intussen de broccoli's in roosjes. Stoom of kook ze 4 à 5 min. in lichtgezouten water en giet af.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de krielaardappelen goudbruin aan alle kanten. Breng op smaak met de afgeritste tijmblaadjes en de oregano.

  6. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper ook de knoflookteentjes fijn. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje 2 min. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met zwarte peper.

  7. Verkruimel intussen de feta en rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Verdeel de feta en de amandelschilfers over de broccoli.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de burgers ± 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de lamsburgers met de kruidige krielaardappelen en de broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 54.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Toscana I.G.T. Rosso Santa Martina Toscana-Italië

Bekijk het recept digitaal