Butternut uit de oven met tarwegraantjes en veenbessenketchup
Butternut uit de oven met tarwegraantjes en veenbessenketchup

Butternut uit de oven met tarwegraantjes en veenbessenketchup

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 83.5 g
Suiker 58.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de ui fijn. Doe de ui en de veenbessen in een kookpot en voeg water toe tot ze net ondergedompeld zijn. Zet op het vuur en kook 10 min. zacht.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Duw de veenbessen en de ui door een zeef en voeg de puree weer toe aan de kookpot. Breng samen met de suiker, de azijn, peper en zout opnieuw aan de kook en laat indikken tot een ketchupachtige saus. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Breng intussen een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snij in grove stukken. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. gaar in het kokende water.

  6. Snipper intussen de munt fijn en snij de feta in blokjes. Giet de tarwegraantjes af.

  7. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en serveer met enkele stukken butternutpompoen. Werk af met de munt, de feta en de pompoenpitten. Geef er de veenbessenketchup apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de ui fijn. Doe de ui en de veenbessen in een kookpot en voeg water toe tot ze net ondergedompeld zijn. Zet op het vuur en kook 10 min. zacht.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Duw de veenbessen en de ui door een zeef en voeg de puree weer toe aan de kookpot. Breng samen met de suiker, de azijn, peper en zout opnieuw aan de kook en laat indikken tot een ketchupachtige saus. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Breng intussen een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snij in grove stukken. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. gaar in het kokende water.

  6. Snipper intussen de munt fijn en snij de feta in blokjes. Giet de tarwegraantjes af.

  7. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en serveer met enkele stukken butternutpompoen. Werk af met de munt, de feta en de pompoenpitten. Geef er de veenbessenketchup apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 83.5 g
Suiker 58.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal