Cacaocupcakes met chocosnoepjes
Cacaocupcakes met chocosnoepjes

Cacaocupcakes met chocosnoepjes

Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij 150 g boter in kleine stukjes en doe samen met 150 g suiker in een kom. Klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.

  4. Meng er de eieren een voor een goed onder. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige er volledig is onder geroerd.

  5. Doe er het vanille-extract bij en zeef er de bloem en het cacaopoeder over. Meng goed onder elkaar met de kloppers van de mixer.

  6. Doe 15 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg. Zet de cupcakes ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Maak intussen het chocoladelaagje: smelt de chocoladecallets samen met de melk en 50 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er de bloemsuiker onder als alles goed gesmolten is.

  8. Verdeel het chocolademengsel over de cupcakes en strooi er de Choco Crispies over. Laat opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij 150 g boter in kleine stukjes en doe samen met 150 g suiker in een kom. Klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.

  4. Meng er de eieren een voor een goed onder. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige er volledig is onder geroerd.

  5. Doe er het vanille-extract bij en zeef er de bloem en het cacaopoeder over. Meng goed onder elkaar met de kloppers van de mixer.

  6. Doe 15 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg. Zet de cupcakes ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Maak intussen het chocoladelaagje: smelt de chocoladecallets samen met de melk en 50 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er de bloemsuiker onder als alles goed gesmolten is.

  8. Verdeel het chocolademengsel over de cupcakes en strooi er de Choco Crispies over. Laat opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal