Cacaopancakes met fruit en cashewroom
Cacaopancakes met fruit en cashewroom

Cacaopancakes met fruit en cashewroom

2 u. 35 min.
Ontbijt
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 6.4 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 21.7 g
Suiker 8.6 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (minstens 2 u., het liefst de dag voordien)

  3. Laat de cashewnoten minstens 2 u. weken in water. Giet af.

  4. Bereiding:
  5. Doe de speltbloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, het zout en 4 dl sojadrink in een mengkom. Mix alles onder elkaar met de kloppers van de mixer. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 15 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Snij intussen het halve vanillestokje in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Schil de mango, de ananas en de kiwi en snij in gelijke blokjes. Snij de aardbeien in 4.

  8. Doe de cashewnoten in een hoge maatbeker of in de blender en mix fijn tot een smeuïge massa. Voeg de ahornsiroop, de vanillezaadjes en 3 eetl. sojadrink toe en mix opnieuw.

  9. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Bak 2 porties beslag tot pannenkoekjes (reken 2 eetl. beslag per portie). Bak 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Maak zo 10 pannenkoekjes.

  10. Afwerking:
  11. Werk de pannenkoekjes af met het fruit en de cashewroom.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (minstens 2 u., het liefst de dag voordien)

  3. Laat de cashewnoten minstens 2 u. weken in water. Giet af.

  4. Bereiding:
  5. Doe de speltbloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, het zout en 4 dl sojadrink in een mengkom. Mix alles onder elkaar met de kloppers van de mixer. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 15 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Snij intussen het halve vanillestokje in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Schil de mango, de ananas en de kiwi en snij in gelijke blokjes. Snij de aardbeien in 4.

  8. Doe de cashewnoten in een hoge maatbeker of in de blender en mix fijn tot een smeuïge massa. Voeg de ahornsiroop, de vanillezaadjes en 3 eetl. sojadrink toe en mix opnieuw.

  9. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Bak 2 porties beslag tot pannenkoekjes (reken 2 eetl. beslag per portie). Bak 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Maak zo 10 pannenkoekjes.

  10. Afwerking:
  11. Werk de pannenkoekjes af met het fruit en de cashewroom.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 6.4 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 21.7 g
Suiker 8.6 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal