Cacaowafels met passievruchtencoulis
Cacaowafels met passievruchtencoulis

Cacaowafels met passievruchtencoulis

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  3. Klop de eieren los in een kom tot u een schuimige massa hebt. Zeef er de bloem over en voeg de suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder en het zout toe. Giet er beetje bij beetje de melk bij en mix alles tot een gladde massa. Roer er de gesmolten boter onder. Laat het deeg 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  4. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit. Doe samen met de rietsuiker, het citroensap en de whisky in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Voeg toe aan de passievruchten. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  5. Bak de wafels in een wafelijzer.

  6. Afwerking:
  7. Schep 1 bolletje ijs op elke wafel en lepel er de passievruchtencoulis over.

Tip

Bewaar de overgebleven wafels in de koelkast. Daar blijven ze nog een week goed.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  3. Klop de eieren los in een kom tot u een schuimige massa hebt. Zeef er de bloem over en voeg de suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder en het zout toe. Giet er beetje bij beetje de melk bij en mix alles tot een gladde massa. Roer er de gesmolten boter onder. Laat het deeg 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  4. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit. Doe samen met de rietsuiker, het citroensap en de whisky in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Voeg toe aan de passievruchten. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  5. Bak de wafels in een wafelijzer.

  6. Afwerking:
  7. Schep 1 bolletje ijs op elke wafel en lepel er de passievruchtencoulis over.

Tip

Bewaar de overgebleven wafels in de koelkast. Daar blijven ze nog een week goed.

Bekijk het recept digitaal