- Bewaar

- Bewaar
Cacaowafels met passievruchtencoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Klop de eieren los in een kom tot u een schuimige massa hebt. Zeef er de bloem over en voeg de suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder en het zout toe. Giet er beetje bij beetje de melk bij en mix alles tot een gladde massa. Roer er de gesmolten boter onder. Laat het deeg 1 u. rusten op kamertemperatuur.
-
Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit. Doe samen met de rietsuiker, het citroensap en de whisky in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Voeg toe aan de passievruchten. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Bak de wafels in een wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Schep 1 bolletje ijs op elke wafel en lepel er de passievruchtencoulis over.
Bewaar de overgebleven wafels in de koelkast. Daar blijven ze nog een week goed.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Klop de eieren los in een kom tot u een schuimige massa hebt. Zeef er de bloem over en voeg de suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder en het zout toe. Giet er beetje bij beetje de melk bij en mix alles tot een gladde massa. Roer er de gesmolten boter onder. Laat het deeg 1 u. rusten op kamertemperatuur.
-
Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit. Doe samen met de rietsuiker, het citroensap en de whisky in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Voeg toe aan de passievruchten. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Bak de wafels in een wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Schep 1 bolletje ijs op elke wafel en lepel er de passievruchtencoulis over.
Bewaar de overgebleven wafels in de koelkast. Daar blijven ze nog een week goed.