Caesarsalade
Caesarsalade

Caesarsalade

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 31.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheur het stokbrood in kleine stukjes en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  4. Verdeel naast elkaar over een bakplaat en bak 8 à 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  5. Maak intussen schilfers van de parmezaan met een dunschiller (u hebt 3 eetl. nodig). Rasp de rest van de kaas fijn.

  6. Verwijder de harde kern uit de Romeinse slaharten en snipper de rest grof.

  7. Kruid de kipfilets aan alle kanten met zwarte peper en zout.

  8. Spoel de ansjovis onder koud water in een zeefje en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  11. Maak intussen de dressing: plet het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes en doe samen met 1 snuifje zout en de uitgelekte ansjovis in een kommetje.

  12. Plet de ansjovis met de bolle kant van een lepel en meng er de mayonaise en de witte wijnazijn onder. Kruid met zwarte peper.

  13. Roer er de geraspte parmezaan en eventueel een scheutje water onder voor een mooie, dikke dressing.

  14. Laat de kipfilets afkoelen en scheur in sliertjes.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de Romeinse sla en de kip over de borden. Lepel er de dressing over, bestrooi met de geroosterde stukjes brood (croutons) en werk af met de parmezaanschilfers.

Tip

- Kruid de filets vooraf goed met zwarte peper en zout. Kip kan een beetje flauw smaken zonder kruiden. - Bak de filets in een grillpan met wat olijfolie op een matig vuur. Zo krijgt u mooi bruin gebakken kip. - In dit recept bakt u eerst de kipfilets en verdeelt u ze daarna pas in sliertjes. Zo blijft de kip lekker sappig. - Gebruik 2 vorken om het vlees makkelijk in sliertjes te scheuren. - Bak kip zeker niet te lang, want dan droogt ze uit. Zorg wel dat ze niet meer roze is vanbinnen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheur het stokbrood in kleine stukjes en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  4. Verdeel naast elkaar over een bakplaat en bak 8 à 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  5. Maak intussen schilfers van de parmezaan met een dunschiller (u hebt 3 eetl. nodig). Rasp de rest van de kaas fijn.

  6. Verwijder de harde kern uit de Romeinse slaharten en snipper de rest grof.

  7. Kruid de kipfilets aan alle kanten met zwarte peper en zout.

  8. Spoel de ansjovis onder koud water in een zeefje en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  11. Maak intussen de dressing: plet het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes en doe samen met 1 snuifje zout en de uitgelekte ansjovis in een kommetje.

  12. Plet de ansjovis met de bolle kant van een lepel en meng er de mayonaise en de witte wijnazijn onder. Kruid met zwarte peper.

  13. Roer er de geraspte parmezaan en eventueel een scheutje water onder voor een mooie, dikke dressing.

  14. Laat de kipfilets afkoelen en scheur in sliertjes.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de Romeinse sla en de kip over de borden. Lepel er de dressing over, bestrooi met de geroosterde stukjes brood (croutons) en werk af met de parmezaanschilfers.

Tip

- Kruid de filets vooraf goed met zwarte peper en zout. Kip kan een beetje flauw smaken zonder kruiden. - Bak de filets in een grillpan met wat olijfolie op een matig vuur. Zo krijgt u mooi bruin gebakken kip. - In dit recept bakt u eerst de kipfilets en verdeelt u ze daarna pas in sliertjes. Zo blijft de kip lekker sappig. - Gebruik 2 vorken om het vlees makkelijk in sliertjes te scheuren. - Bak kip zeker niet te lang, want dan droogt ze uit. Zorg wel dat ze niet meer roze is vanbinnen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 31.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal