- Bewaar

- Bewaar
Caesarsalade
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheur het stokbrood in kleine stukjes en meng er 2 eetl. olijfolie onder.
-
Verdeel naast elkaar over een bakplaat en bak 8 à 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen schilfers van de parmezaan met een dunschiller (u hebt 3 eetl. nodig). Rasp de rest van de kaas fijn.
-
Verwijder de harde kern uit de Romeinse slaharten en snipper de rest grof.
-
Kruid de kipfilets aan alle kanten met zwarte peper en zout.
-
Spoel de ansjovis onder koud water in een zeefje en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
-
Maak intussen de dressing: plet het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes en doe samen met 1 snuifje zout en de uitgelekte ansjovis in een kommetje.
-
Plet de ansjovis met de bolle kant van een lepel en meng er de mayonaise en de witte wijnazijn onder. Kruid met zwarte peper.
-
Roer er de geraspte parmezaan en eventueel een scheutje water onder voor een mooie, dikke dressing.
-
Laat de kipfilets afkoelen en scheur in sliertjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Romeinse sla en de kip over de borden. Lepel er de dressing over, bestrooi met de geroosterde stukjes brood (croutons) en werk af met de parmezaanschilfers.
- Kruid de filets vooraf goed met zwarte peper en zout. Kip kan een beetje flauw smaken zonder kruiden. - Bak de filets in een grillpan met wat olijfolie op een matig vuur. Zo krijgt u mooi bruin gebakken kip. - In dit recept bakt u eerst de kipfilets en verdeelt u ze daarna pas in sliertjes. Zo blijft de kip lekker sappig. - Gebruik 2 vorken om het vlees makkelijk in sliertjes te scheuren. - Bak kip zeker niet te lang, want dan droogt ze uit. Zorg wel dat ze niet meer roze is vanbinnen.
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheur het stokbrood in kleine stukjes en meng er 2 eetl. olijfolie onder.
-
Verdeel naast elkaar over een bakplaat en bak 8 à 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen schilfers van de parmezaan met een dunschiller (u hebt 3 eetl. nodig). Rasp de rest van de kaas fijn.
-
Verwijder de harde kern uit de Romeinse slaharten en snipper de rest grof.
-
Kruid de kipfilets aan alle kanten met zwarte peper en zout.
-
Spoel de ansjovis onder koud water in een zeefje en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
-
Maak intussen de dressing: plet het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes en doe samen met 1 snuifje zout en de uitgelekte ansjovis in een kommetje.
-
Plet de ansjovis met de bolle kant van een lepel en meng er de mayonaise en de witte wijnazijn onder. Kruid met zwarte peper.
-
Roer er de geraspte parmezaan en eventueel een scheutje water onder voor een mooie, dikke dressing.
-
Laat de kipfilets afkoelen en scheur in sliertjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Romeinse sla en de kip over de borden. Lepel er de dressing over, bestrooi met de geroosterde stukjes brood (croutons) en werk af met de parmezaanschilfers.
- Kruid de filets vooraf goed met zwarte peper en zout. Kip kan een beetje flauw smaken zonder kruiden. - Bak de filets in een grillpan met wat olijfolie op een matig vuur. Zo krijgt u mooi bruin gebakken kip. - In dit recept bakt u eerst de kipfilets en verdeelt u ze daarna pas in sliertjes. Zo blijft de kip lekker sappig. - Gebruik 2 vorken om het vlees makkelijk in sliertjes te scheuren. - Bak kip zeker niet te lang, want dan droogt ze uit. Zorg wel dat ze niet meer roze is vanbinnen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland