Caesarsalade deluxe

Caesarsalade deluxe

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 941 kcal
Vet 51.4 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 14.3 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 49 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.

  4. Snij de minikomkommer in fijne plakjes en halveer de gedroogde tomaten.

  5. Snij de rode uien in ringen.

  6. Snij de courgette en de aubergine in stukjes van ± 1 cm.

  7. Snij de Romeinse slaharten grof.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de stukjes courgette, aubergine, paprika en rode ui in een ovenschaal. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Kook de kwarteleieren 4 min. in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.

  13. Breng intussen de kippenhaasjes op smaak met 2 eetl. olijfolie, de kippenkruiden, peper en zout.

  14. Meng de geroosterde groenten onder de pasta en laat lichtjes afkoelen. Voeg de minikomkommer, de gedroogde tomaten en de slaharten toe.

  15. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten. Of bak ze op de barbecue.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de kwarteleieren en de kippenhaasjes over de pasta met groenten. Werk af met de dressing.

Tip

- Liever veggie? Vervang de kip door Poulettekes (vegan stukjes, versmarkt) of blokjes gegrilde halloumi (Cypriotische kaas). - Voor een variant met vis: gebruik gebakken scampi's en bestrooi ze met kerriepoeder in plaats van kippenrkruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.

  4. Snij de minikomkommer in fijne plakjes en halveer de gedroogde tomaten.

  5. Snij de rode uien in ringen.

  6. Snij de courgette en de aubergine in stukjes van ± 1 cm.

  7. Snij de Romeinse slaharten grof.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de stukjes courgette, aubergine, paprika en rode ui in een ovenschaal. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Kook de kwarteleieren 4 min. in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en snij in 2.

  13. Breng intussen de kippenhaasjes op smaak met 2 eetl. olijfolie, de kippenkruiden, peper en zout.

  14. Meng de geroosterde groenten onder de pasta en laat lichtjes afkoelen. Voeg de minikomkommer, de gedroogde tomaten en de slaharten toe.

  15. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten. Of bak ze op de barbecue.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de kwarteleieren en de kippenhaasjes over de pasta met groenten. Werk af met de dressing.

Tip

- Liever veggie? Vervang de kip door Poulettekes (vegan stukjes, versmarkt) of blokjes gegrilde halloumi (Cypriotische kaas). - Voor een variant met vis: gebruik gebakken scampi's en bestrooi ze met kerriepoeder in plaats van kippenrkruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 941 kcal
Vet 51.4 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 14.3 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 49 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Le Champ des Murailles rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal