Caesarsalade met ansjovis
Caesarsalade met ansjovis

Caesarsalade met ansjovis

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren gedurende 10 min., pel ze en snij in 4.

  3. Snij het brood in gelijke blokjes.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Maak met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.

  7. Bereiding:
  8. 1 Smelt de kruidenboter of lookboter in een braadpan en bak de stukjes brood goudbruin gedurende 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. 2 Meng het citroensap met de walnotenolie, de worcestersaus en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sla over de borden en schik er de ansjovisfilets en de partjes ei op. Bestrooi met de kaasschilfers en de broodcroutons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren gedurende 10 min., pel ze en snij in 4.

  3. Snij het brood in gelijke blokjes.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Maak met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.

  7. Bereiding:
  8. 1 Smelt de kruidenboter of lookboter in een braadpan en bak de stukjes brood goudbruin gedurende 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. 2 Meng het citroensap met de walnotenolie, de worcestersaus en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sla over de borden en schik er de ansjovisfilets en de partjes ei op. Bestrooi met de kaasschilfers en de broodcroutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal