Caesarsalade met gegrilde groenten en rozemarijncroutons
Caesarsalade met gegrilde groenten en rozemarijncroutons

Caesarsalade met gegrilde groenten en rozemarijncroutons

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 50.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's, de courgette en de halve komkommer in blokjes van ± 1 cm. - Snij 1 rode ui in stukjes van 1 cm. Snij de andere ui in fijne ringen. - Snij de ciabatta in blokjes van 1 à 2 cm. - Snij de slaharten in de lengte in kwartjes en trek de blaadjes een beetje los. - Snij de radijzen in heel fijne schijfjes. Snij de snoeptomaten in kwartjes. - Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan. - Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak heel fijn. - Dep de ansjovisfilets droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de blokjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout.

  6. Verdeel de blokjes rode ui, de uiringen, de paprika's en de courgette over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  7. Zet beide bakplaten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer de blokjes ciabatta regelmatig door elkaar, zodat ze gelijkmatig bakken. Haal de bakplaten uit de oven en laat alles afkoelen.

  8. Kook intussen de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel de eieren en snij in kwartjes.

  9. Maak de dressing: mix de mayonaise met de yoghurt, de worcestersaus en de ansjovisfilets. Kruid met peper en zout. Dek af en bewaar in de koelkast.

  10. Verhit een grillpan en rooster de kippenhaasjes 5 min. aan elke kant. Laat lichtjes afkoelen.

  11. Doe de gegrilde groenten, de komkommer, de tomaatjes, de slaharten en de jonge slascheuten in een grote slakom en meng goed. Schik er de kippenhaasjes en de kwartjes ei op. Werk af met de pijnboompitten, de radijzen en de parmezaanschilfers. Serveer met de dressing en de rozemarijncroutons.

Tip

Klaar om op te warmen Niet nodig! Deze salade is zowel lauw als koud heel erg lekker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's, de courgette en de halve komkommer in blokjes van ± 1 cm. - Snij 1 rode ui in stukjes van 1 cm. Snij de andere ui in fijne ringen. - Snij de ciabatta in blokjes van 1 à 2 cm. - Snij de slaharten in de lengte in kwartjes en trek de blaadjes een beetje los. - Snij de radijzen in heel fijne schijfjes. Snij de snoeptomaten in kwartjes. - Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan. - Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak heel fijn. - Dep de ansjovisfilets droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de blokjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout.

  6. Verdeel de blokjes rode ui, de uiringen, de paprika's en de courgette over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  7. Zet beide bakplaten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer de blokjes ciabatta regelmatig door elkaar, zodat ze gelijkmatig bakken. Haal de bakplaten uit de oven en laat alles afkoelen.

  8. Kook intussen de eieren 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel de eieren en snij in kwartjes.

  9. Maak de dressing: mix de mayonaise met de yoghurt, de worcestersaus en de ansjovisfilets. Kruid met peper en zout. Dek af en bewaar in de koelkast.

  10. Verhit een grillpan en rooster de kippenhaasjes 5 min. aan elke kant. Laat lichtjes afkoelen.

  11. Doe de gegrilde groenten, de komkommer, de tomaatjes, de slaharten en de jonge slascheuten in een grote slakom en meng goed. Schik er de kippenhaasjes en de kwartjes ei op. Werk af met de pijnboompitten, de radijzen en de parmezaanschilfers. Serveer met de dressing en de rozemarijncroutons.

Tip

Klaar om op te warmen Niet nodig! Deze salade is zowel lauw als koud heel erg lekker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 50.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier met aroma's van honing en karamel. De smaak is zacht en fruitig.

Bekijk het recept digitaal