Caesarsalade met waterkers en lookcroutons
Caesarsalade met waterkers en lookcroutons

Caesarsalade met waterkers en lookcroutons

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1845 kj
Energie 441 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 38.7 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Plet de teentjes look en strijk over de sneetjes brood. Snij de sneetjes in hapklare stukjes en schik ze op een bakplaat. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes aan elke kant goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 5 min. verder garen.

  5. Snij de snoeptomaten in 2. Snij krullen van de parmezaan met een dunschiller. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Verdeel de slaharten en de tomaatjes over de borden en bestrooi met plukjes waterkers en de parmezaankrullen. Schik er de lookcroutons en de kippenhaasjes op. Besprenkel met de caesarvinaigrette.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Plet de teentjes look en strijk over de sneetjes brood. Snij de sneetjes in hapklare stukjes en schik ze op een bakplaat. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes aan elke kant goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 5 min. verder garen.

  5. Snij de snoeptomaten in 2. Snij krullen van de parmezaan met een dunschiller. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Verdeel de slaharten en de tomaatjes over de borden en bestrooi met plukjes waterkers en de parmezaankrullen. Schik er de lookcroutons en de kippenhaasjes op. Besprenkel met de caesarvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1845 kj
Energie 441 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 38.7 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal