Cake met banaan en witte chocolade
Cake met banaan en witte chocolade

Cake met banaan en witte chocolade

35 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Klop ondertussen de eieren los in een mengkom en meng er de bloem en de suiker onder.

  5. Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en roer goed tot een gladde massa.

  6. Bedek een ovenschaal (± 24 cm) met bakpapier. Giet er het beslag in tot u een laag van ± 2 cm dik hebt.

  7. Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel over het cakedeeg. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de room al roerend in een steelpannetje. Giet over de afgekoelde cake. Laat de chocolade afkoelen en opstijven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Klop ondertussen de eieren los in een mengkom en meng er de bloem en de suiker onder.

  5. Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en roer goed tot een gladde massa.

  6. Bedek een ovenschaal (± 24 cm) met bakpapier. Giet er het beslag in tot u een laag van ± 2 cm dik hebt.

  7. Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel over het cakedeeg. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de room al roerend in een steelpannetje. Giet over de afgekoelde cake. Laat de chocolade afkoelen en opstijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal