- Bewaar

- Bewaar
Cake met chocoladeganache en peer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Klop intussen het eigeel met 2/3 van de suiker op met een mixer. Mix er de boter op kamertemperatuur, de bloem en het maïszetmeel onder.
-
Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker. Voeg toe aan het deeg. Spatel met een houten lepel door het deeg.
-
Giet het deeg in een ronde cakevorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snij horizontaal middendoor.
-
Schil ondertussen de peren en snij in fijne partjes.
-
Maak de ganache: smelt de chocolade samen met de room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er 2 eetl. koude boter onder.
-
Besprenkel de onderste cakehelft met de perenlikeur en verdeel er de helft van de chocoladesaus over. Schik er de schijfjes peer mooi naast elkaar op. Leg er de bovenste cakehelft op en strijk de rest van de chocolade over de bovenkant. Laat ± 3 uur afkoelen in de koelkast.
- Voeg 30 g cacaopoeder toe aan het deeg voor een donkerdere cake. - Lekker bij een mandarijnsoepje. Schil 7 mandarijntjes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Vang het sap op boven een kom. Pers nog 3 mandarijntjes uit. Breng de mandarijnpartjes, het sap, 100 g suiker en een mespuntje kaneel aan de kook. Laat 10 min. koken tot u een stroperige, gebonden massa krijgt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Klop intussen het eigeel met 2/3 van de suiker op met een mixer. Mix er de boter op kamertemperatuur, de bloem en het maïszetmeel onder.
-
Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker. Voeg toe aan het deeg. Spatel met een houten lepel door het deeg.
-
Giet het deeg in een ronde cakevorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snij horizontaal middendoor.
-
Schil ondertussen de peren en snij in fijne partjes.
-
Maak de ganache: smelt de chocolade samen met de room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er 2 eetl. koude boter onder.
-
Besprenkel de onderste cakehelft met de perenlikeur en verdeel er de helft van de chocoladesaus over. Schik er de schijfjes peer mooi naast elkaar op. Leg er de bovenste cakehelft op en strijk de rest van de chocolade over de bovenkant. Laat ± 3 uur afkoelen in de koelkast.
- Voeg 30 g cacaopoeder toe aan het deeg voor een donkerdere cake. - Lekker bij een mandarijnsoepje. Schil 7 mandarijntjes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Vang het sap op boven een kom. Pers nog 3 mandarijntjes uit. Breng de mandarijnpartjes, het sap, 100 g suiker en een mespuntje kaneel aan de kook. Laat 10 min. koken tot u een stroperige, gebonden massa krijgt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.