- Bewaar

- Bewaar
Calamares met kruidenmayonaise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de inktvisringen volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper het knoflook en de verse kruiden fijn.
-
Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de friteuse op 180 °C.
-
Doe de bloem en een snuifje zout in een ruime mengkom en voeg er de inktvisringen aan toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Haal de inktvisringen eruit en klop er de overtollige bloem af.
-
Meng de mayonaise met het knoflook en de verse kruiden, kruid met zwarte peper en voeg het citroensap toe. Schep in een potje.
-
Bak de inktvisringen in de friteuse (in verschillende porties zodat ze niet aan elkaar kleven). Ze zijn klaar als ze bovendrijven.
-
Haal uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg de inktvisringen op een serveerschaal met het potje kruidenmayonaise in het midden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de inktvisringen volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper het knoflook en de verse kruiden fijn.
-
Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de friteuse op 180 °C.
-
Doe de bloem en een snuifje zout in een ruime mengkom en voeg er de inktvisringen aan toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Haal de inktvisringen eruit en klop er de overtollige bloem af.
-
Meng de mayonaise met het knoflook en de verse kruiden, kruid met zwarte peper en voeg het citroensap toe. Schep in een potje.
-
Bak de inktvisringen in de friteuse (in verschillende porties zodat ze niet aan elkaar kleven). Ze zijn klaar als ze bovendrijven.
-
Haal uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg de inktvisringen op een serveerschaal met het potje kruidenmayonaise in het midden.