Calamares met kruidenmayonaise
Calamares met kruidenmayonaise

Calamares met kruidenmayonaise

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 14.8 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de inktvisringen volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper het knoflook en de verse kruiden fijn.

  4. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de friteuse op 180 °C.

  7. Doe de bloem en een snuifje zout in een ruime mengkom en voeg er de inktvisringen aan toe. Meng alles goed door elkaar.

  8. Haal de inktvisringen eruit en klop er de overtollige bloem af.

  9. Meng de mayonaise met het knoflook en de verse kruiden, kruid met zwarte peper en voeg het citroensap toe. Schep in een potje.

  10. Bak de inktvisringen in de friteuse (in verschillende porties zodat ze niet aan elkaar kleven). Ze zijn klaar als ze bovendrijven.

  11. Haal uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Leg de inktvisringen op een serveerschaal met het potje kruidenmayonaise in het midden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de inktvisringen volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper het knoflook en de verse kruiden fijn.

  4. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de friteuse op 180 °C.

  7. Doe de bloem en een snuifje zout in een ruime mengkom en voeg er de inktvisringen aan toe. Meng alles goed door elkaar.

  8. Haal de inktvisringen eruit en klop er de overtollige bloem af.

  9. Meng de mayonaise met het knoflook en de verse kruiden, kruid met zwarte peper en voeg het citroensap toe. Schep in een potje.

  10. Bak de inktvisringen in de friteuse (in verschillende porties zodat ze niet aan elkaar kleven). Ze zijn klaar als ze bovendrijven.

  11. Haal uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Leg de inktvisringen op een serveerschaal met het potje kruidenmayonaise in het midden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 14.8 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal