Camembert in de oven
Camembert in de oven

Camembert in de oven

40 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 14.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Ontpit de tomaat en snij in kleine blokjes. Snipper het knoflook en de rozemarijn fijn en meng samen met de tomatenblokjes onder de pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  4. Haal de camembert uit het houten doosje en verwijder de plastic wikkel. Snij bovenaan de korst af en leg de camembert terug in het houten doosje.

  5. Verdeel de tomatenmengeling over de bovenkant van de camembert. Zet het doosje zonder het deksel 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven. De kaas is klaar als hij mooi bol staat.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de camembert op een schotel als dipsaus. Geef er grissini's (Italiaanse soepstengels), olijven, wortelstaafjes, bloemkoolroosjes enz. bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Ontpit de tomaat en snij in kleine blokjes. Snipper het knoflook en de rozemarijn fijn en meng samen met de tomatenblokjes onder de pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  4. Haal de camembert uit het houten doosje en verwijder de plastic wikkel. Snij bovenaan de korst af en leg de camembert terug in het houten doosje.

  5. Verdeel de tomatenmengeling over de bovenkant van de camembert. Zet het doosje zonder het deksel 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven. De kaas is klaar als hij mooi bol staat.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de camembert op een schotel als dipsaus. Geef er grissini's (Italiaanse soepstengels), olijven, wortelstaafjes, bloemkoolroosjes enz. bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 14.5 g

Bekijk het recept digitaal