Capellini en courgetti carbonara
Capellini en courgetti carbonara

Capellini en courgetti carbonara

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 12.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 37.8 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes (hou het groen apart voor de afwerking).

  5. Snipper de peterselie fijn (hou wat apart voor de afwerking).

  6. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eigelen los met de geraspte parmezaan en de room. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Kook de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekblokjes 2 à 3 min.

  10. Voeg de sjalot, het knoflook, het wit van de lente-uitjes en de champignons toe en bak nog 5 à 8 min.

  11. Voeg de courgette toe en laat nog 2 à 3 min. opwarmen.

  12. Haal de pan van het vuur en meng er de pasta, het eimengsel en de peterselie onder. Laat al roerend opwarmen (de eieren mogen niet stollen). Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de peterselie, het groen van de lente-uitjes en de pijnboompitten.

  15. Serveer met de rucola.

Tip

- Liever veggie? Laat de spekblokjes weg en werk af met extra zaden en pitten. - Vries de eiwitten in, zo kan u ze op een later moment gebruiken. Om meringuekoekjes te maken, bv.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes (hou het groen apart voor de afwerking).

  5. Snipper de peterselie fijn (hou wat apart voor de afwerking).

  6. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eigelen los met de geraspte parmezaan en de room. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Kook de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekblokjes 2 à 3 min.

  10. Voeg de sjalot, het knoflook, het wit van de lente-uitjes en de champignons toe en bak nog 5 à 8 min.

  11. Voeg de courgette toe en laat nog 2 à 3 min. opwarmen.

  12. Haal de pan van het vuur en meng er de pasta, het eimengsel en de peterselie onder. Laat al roerend opwarmen (de eieren mogen niet stollen). Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de peterselie, het groen van de lente-uitjes en de pijnboompitten.

  15. Serveer met de rucola.

Tip

- Liever veggie? Laat de spekblokjes weg en werk af met extra zaden en pitten. - Vries de eiwitten in, zo kan u ze op een later moment gebruiken. Om meringuekoekjes te maken, bv.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 12.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 37.8 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal