Capellini met romige spinazie, falafels en annaluca-tomaten
Capellini met romige spinazie, falafels en annaluca-tomaten

Capellini met romige spinazie, falafels en annaluca-tomaten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 98.3 g
Suiker 12 g
Vezel 18 g
Eiwit 27.3 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Snij de tomaten in kwartjes en breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. opwarmen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de falafels 4 à 6 min. goudbruin.

  10. Kook de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng er de spinazie onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden samen met de falafels en enkele stukjes tomaat. Bestrooi met de cashewnoten. Geef er de rest van de tomaten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Snij de tomaten in kwartjes en breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. opwarmen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de falafels 4 à 6 min. goudbruin.

  10. Kook de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng er de spinazie onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden samen met de falafels en enkele stukjes tomaat. Bestrooi met de cashewnoten. Geef er de rest van de tomaten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 98.3 g
Suiker 12 g
Vezel 18 g
Eiwit 27.3 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gavi D.O.C.G. `Palás' Michele Chiarlo Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal