- Bewaar

- Bewaar
Capellini met scampi's in tomatensaus
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre di Chieti `Vellodoro' I.G.T. Pecorino Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de scampi's met 2 eetl. olijfolie, 2/3 van het fijngesnipperde knoflook en het fijngesneden rode pepertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de rietsuiker toe.
-
Meng alles goed en laat 15 min. sudderen.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's max. 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de scampi's toe aan de tomatensaus en laat 2 min. sudderen. Voeg ook 4 à 5 eetl. van het kookvocht van de pasta toe en meng er de pasta onder. Breng indien nodig verder op smaak.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met basilicum.
Voor de liefhebbers: garneer de pastaschotel met geraspte parmezaan of pecorino.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre di Chieti `Vellodoro' I.G.T. Pecorino Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de scampi's met 2 eetl. olijfolie, 2/3 van het fijngesnipperde knoflook en het fijngesneden rode pepertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de rietsuiker toe.
-
Meng alles goed en laat 15 min. sudderen.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's max. 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de scampi's toe aan de tomatensaus en laat 2 min. sudderen. Voeg ook 4 à 5 eetl. van het kookvocht van de pasta toe en meng er de pasta onder. Breng indien nodig verder op smaak.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met basilicum.
Voor de liefhebbers: garneer de pastaschotel met geraspte parmezaan of pecorino.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre di Chieti `Vellodoro' I.G.T. Pecorino Umani Ronchi Abruzzo - Italië