Capellini met scampi's in tomatensaus
Capellini met scampi's in tomatensaus

Capellini met scampi's in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 90.2 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de scampi's met 2 eetl. olijfolie, 2/3 van het fijngesnipperde knoflook en het fijngesneden rode pepertje.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de rietsuiker toe.

  9. Meng alles goed en laat 15 min. sudderen.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's max. 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de scampi's toe aan de tomatensaus en laat 2 min. sudderen. Voeg ook 4 à 5 eetl. van het kookvocht van de pasta toe en meng er de pasta onder. Breng indien nodig verder op smaak.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met basilicum.

Tip

Voor de liefhebbers: garneer de pastaschotel met geraspte parmezaan of pecorino.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de scampi's met 2 eetl. olijfolie, 2/3 van het fijngesnipperde knoflook en het fijngesneden rode pepertje.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de rietsuiker toe.

  9. Meng alles goed en laat 15 min. sudderen.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's max. 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de scampi's toe aan de tomatensaus en laat 2 min. sudderen. Voeg ook 4 à 5 eetl. van het kookvocht van de pasta toe en meng er de pasta onder. Breng indien nodig verder op smaak.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met basilicum.

Tip

Voor de liefhebbers: garneer de pastaschotel met geraspte parmezaan of pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 90.2 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Terre di Chieti `Vellodoro' I.G.T. Pecorino Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal