- Bewaar

- Bewaar
Cappuccino van aardpeer met seldergarnituur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de aardperen met een dunschiller en leg ze in koud water zodat ze niet verkleuren. Snij daarna in 2 of 4.
-
Snij 2 stengels selder in grove stukken en de derde stengel in heel fijne blokjes.
-
Los de bouillonblokjes op in heet water.
-
Smelt de boter in een ruime kookpot. Doe er de stukken aardpeer en de grove stukken selder in en laat even stoven.
-
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Laat intussen de ansjovisreepjes uitlekken. Kruid de room met peper en klop op.
-
Voeg de ansjovis toe aan de soep en mix fijn. Laat nog even doorkoken en kruid met peper.
-
Serveer de soep in kopjes en lepel er wat room over, zodat je een cappuccino-effect krijgt. Strooi er de fijne blokjes selder over en serveer meteen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de aardperen met een dunschiller en leg ze in koud water zodat ze niet verkleuren. Snij daarna in 2 of 4.
-
Snij 2 stengels selder in grove stukken en de derde stengel in heel fijne blokjes.
-
Los de bouillonblokjes op in heet water.
-
Smelt de boter in een ruime kookpot. Doe er de stukken aardpeer en de grove stukken selder in en laat even stoven.
-
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Laat intussen de ansjovisreepjes uitlekken. Kruid de room met peper en klop op.
-
Voeg de ansjovis toe aan de soep en mix fijn. Laat nog even doorkoken en kruid met peper.
-
Serveer de soep in kopjes en lepel er wat room over, zodat je een cappuccino-effect krijgt. Strooi er de fijne blokjes selder over en serveer meteen.