Cappuccino van aardpeer met seldergarnituur
Cappuccino van aardpeer met seldergarnituur

Cappuccino van aardpeer met seldergarnituur

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Energie 958 kj
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 3.8 g
Vezel 6 g
Eiwit 4.4 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardperen met een dunschiller en leg ze in koud water zodat ze niet verkleuren. Snij daarna in 2 of 4.

  3. Snij 2 stengels selder in grove stukken en de derde stengel in heel fijne blokjes.

  4. Los de bouillonblokjes op in heet water.

  5. Smelt de boter in een ruime kookpot. Doe er de stukken aardpeer en de grove stukken selder in en laat even stoven.

  6. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  7. Laat intussen de ansjovisreepjes uitlekken. Kruid de room met peper en klop op.

  8. Voeg de ansjovis toe aan de soep en mix fijn. Laat nog even doorkoken en kruid met peper.

  9. Serveer de soep in kopjes en lepel er wat room over, zodat je een cappuccino-effect krijgt. Strooi er de fijne blokjes selder over en serveer meteen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardperen met een dunschiller en leg ze in koud water zodat ze niet verkleuren. Snij daarna in 2 of 4.

  3. Snij 2 stengels selder in grove stukken en de derde stengel in heel fijne blokjes.

  4. Los de bouillonblokjes op in heet water.

  5. Smelt de boter in een ruime kookpot. Doe er de stukken aardpeer en de grove stukken selder in en laat even stoven.

  6. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en dek af. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  7. Laat intussen de ansjovisreepjes uitlekken. Kruid de room met peper en klop op.

  8. Voeg de ansjovis toe aan de soep en mix fijn. Laat nog even doorkoken en kruid met peper.

  9. Serveer de soep in kopjes en lepel er wat room over, zodat je een cappuccino-effect krijgt. Strooi er de fijne blokjes selder over en serveer meteen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Energie 958 kj
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 3.8 g
Vezel 6 g
Eiwit 4.4 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g

Bekijk het recept digitaal