Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham
Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham

Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  4. Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Schil intussen de koolrabi's met een dunschiller en snij in flinterdunne plakjes.

  6. Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes.

  7. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers hem (u hebt 2 eetl. nodig).

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het citroensap en de zeste. Kruid met peper en zout.

  10. Leg de plakjes koolrabi naast elkaar op een bord en bestrooi met schijfjes radijs. Versier met enkele plukjes kervel en besprenkel met de citroenvinaigrette.

  11. Breek de sneetjes Ganda-ham in stukjes en strooi over de carpaccio.

Tip

U kan de verse kervel vervangen door tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  4. Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Schil intussen de koolrabi's met een dunschiller en snij in flinterdunne plakjes.

  6. Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes.

  7. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers hem (u hebt 2 eetl. nodig).

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het citroensap en de zeste. Kruid met peper en zout.

  10. Leg de plakjes koolrabi naast elkaar op een bord en bestrooi met schijfjes radijs. Versier met enkele plukjes kervel en besprenkel met de citroenvinaigrette.

  11. Breek de sneetjes Ganda-ham in stukjes en strooi over de carpaccio.

Tip

U kan de verse kervel vervangen door tuinkers.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Peggio, Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal