Carpaccio van zalm
Carpaccio van zalm

Carpaccio van zalm

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 16.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes heel oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Pers de limoen.

  6. Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes en besprenkel met het limoensap.

  7. Pluk de blaadjes van het plantje dille en snij de rode ui in dunne ringen.

  8. Bereiding:
  9. Snij de zalm in heel dunne sneetjes en verdeel over de borden.

  10. Bestrooi de zalm met de uiringen en kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Verdeel de plakjes appel, de granaatappelpitjes en de dille over de borden. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes heel oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Pers de limoen.

  6. Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes en besprenkel met het limoensap.

  7. Pluk de blaadjes van het plantje dille en snij de rode ui in dunne ringen.

  8. Bereiding:
  9. Snij de zalm in heel dunne sneetjes en verdeel over de borden.

  10. Bestrooi de zalm met de uiringen en kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Verdeel de plakjes appel, de granaatappelpitjes en de dille over de borden. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 16.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre

Bekijk het recept digitaal