Cataplana met kip en kabeljauw
Cataplana met kip en kabeljauw

Cataplana met kip en kabeljauw

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 51 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de kabeljauwfilets in grote stukken.

  4. Snij de chorizo in schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Snij de wortelen in blokjes.

  8. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  9. Hak de korianderblaadjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kruid de kippendijen aan alle kanten met zwarte peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.

  12. Voeg de uien, de wortelen, de stukken paprika en de chorizo toe aan de kookpot en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  13. Voeg de kippendijen, het laurierblaadje, de cayennepeper en de zachte paprika toe. Meng goed.

  14. Overgiet met de tomatenstukjes en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  15. Voeg de krielaardappelen toe en laat nog 20 min. afgedekt stoven. Voeg 2 à 3 min. voor het einde van de kooktijd de vis toe.

  16. Bestrooi het stoofpotje met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de kabeljauwfilets in grote stukken.

  4. Snij de chorizo in schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Snij de wortelen in blokjes.

  8. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  9. Hak de korianderblaadjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kruid de kippendijen aan alle kanten met zwarte peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.

  12. Voeg de uien, de wortelen, de stukken paprika en de chorizo toe aan de kookpot en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  13. Voeg de kippendijen, het laurierblaadje, de cayennepeper en de zachte paprika toe. Meng goed.

  14. Overgiet met de tomatenstukjes en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  15. Voeg de krielaardappelen toe en laat nog 20 min. afgedekt stoven. Voeg 2 à 3 min. voor het einde van de kooktijd de vis toe.

  16. Bestrooi het stoofpotje met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 51 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal