Cavatappi in tomatensoep met kruidengeitenkaas
Cavatappi in tomatensoep met kruidengeitenkaas

Cavatappi in tomatensoep met kruidengeitenkaas

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 75 g
Eiwit 27.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de tomaten in blokjes.

  5. Snij de wortelen in stukjes.

  6. Rits de tijm van de takjes.

  7. Spoel de groene linzen onder stromend water.

  8. Prak de geitenkaas fijn met een vork en meng er 2 eetl. fijngesnipperde bieslook, 1 eetl. basilicum en de helft van de verse tijm onder en kruid met peper en zout. Vorm er 4 afgeplatte hoopjes mee, leg ze naast elkaar op een ovenplaat en zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Neem een grote soepketel met 8 dl water en doe er de afgespoelde linzen, een snuifje zout en het laurierblad in. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken.

  11. Voeg de pasta en de bloemkoolroosjes toe en giet water bij tot alles net onderstaat. Laat 7 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 2 min. Voeg de tomatenblokjes, de wortelstukjes, 4 eetl. sojasaus, de bouillonblokjes, de rietsuiker, 1/2 eetl. gesnipperde basilicum, het paprikapoeder, de cayennepeper en de rest van de tijm toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. pruttelen.

  13. Mix en giet bij de linzen-bloemkoolsoep.

  14. Sprenkel 1 eetl. olijfolie over de kaashoopjes en schuif onder de grill. Laat lichtjes bruin kleuren.

  15. Afwerking:
  16. Schep de soep in grote soepborden en schik er een kaashoopje bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de tomaten in blokjes.

  5. Snij de wortelen in stukjes.

  6. Rits de tijm van de takjes.

  7. Spoel de groene linzen onder stromend water.

  8. Prak de geitenkaas fijn met een vork en meng er 2 eetl. fijngesnipperde bieslook, 1 eetl. basilicum en de helft van de verse tijm onder en kruid met peper en zout. Vorm er 4 afgeplatte hoopjes mee, leg ze naast elkaar op een ovenplaat en zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Neem een grote soepketel met 8 dl water en doe er de afgespoelde linzen, een snuifje zout en het laurierblad in. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. koken.

  11. Voeg de pasta en de bloemkoolroosjes toe en giet water bij tot alles net onderstaat. Laat 7 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 2 min. Voeg de tomatenblokjes, de wortelstukjes, 4 eetl. sojasaus, de bouillonblokjes, de rietsuiker, 1/2 eetl. gesnipperde basilicum, het paprikapoeder, de cayennepeper en de rest van de tijm toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. pruttelen.

  13. Mix en giet bij de linzen-bloemkoolsoep.

  14. Sprenkel 1 eetl. olijfolie over de kaashoopjes en schuif onder de grill. Laat lichtjes bruin kleuren.

  15. Afwerking:
  16. Schep de soep in grote soepborden en schik er een kaashoopje bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 75 g
Eiwit 27.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Ducla (wit) A.C. Entre-deux-Mers Wijn Sauvignon de Touraine Hilaire Rondeau A.C. Touraine

Bekijk het recept digitaal