- Bewaar

- Bewaar
Champignonburger met krieltjes-witloofsalade en kerriedressing
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn. Besprenkel met 2 eetl. citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers ± 3 min. aan elke kant.
-
Doe intussen het witloof in een grote serveerschaal en meng er de veldsla onder. Voeg de krielaardappelen toe en overgiet met de dressing. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de krieltjes-witloofsalade over de borden. Snij de champignonburgers in 2 en verdeel over de borden.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn. Besprenkel met 2 eetl. citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers ± 3 min. aan elke kant.
-
Doe intussen het witloof in een grote serveerschaal en meng er de veldsla onder. Voeg de krielaardappelen toe en overgiet met de dressing. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de krieltjes-witloofsalade over de borden. Snij de champignonburgers in 2 en verdeel over de borden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay