Champignonburger met krieltjes-witloofsalade en kerriedressing
Champignonburger met krieltjes-witloofsalade en kerriedressing

Champignonburger met krieltjes-witloofsalade en kerriedressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.1 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn. Besprenkel met 2 eetl. citroensap.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers ± 3 min. aan elke kant.

  11. Doe intussen het witloof in een grote serveerschaal en meng er de veldsla onder. Voeg de krielaardappelen toe en overgiet met de dressing. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de krieltjes-witloofsalade over de borden. Snij de champignonburgers in 2 en verdeel over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn. Besprenkel met 2 eetl. citroensap.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers ± 3 min. aan elke kant.

  11. Doe intussen het witloof in een grote serveerschaal en meng er de veldsla onder. Voeg de krielaardappelen toe en overgiet met de dressing. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de krieltjes-witloofsalade over de borden. Snij de champignonburgers in 2 en verdeel over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.1 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay

Bekijk het recept digitaal