Champignonburger met tarwegraantjes en geroosterde tomaten met feta
Champignonburger met tarwegraantjes en geroosterde tomaten met feta

Champignonburger met tarwegraantjes en geroosterde tomaten met feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de tomaten samen met de kruidendressing uit de verpakking in een ovenschaal. Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er de feta over. Kruid met peper. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in water, samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de sla en de radijzen in een mengkom. Meng er 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers 2 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en schep er de geroosterde tomaten met feta over. Serveer met de burgers en de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de tomaten samen met de kruidendressing uit de verpakking in een ovenschaal. Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er de feta over. Kruid met peper. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in water, samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de sla en de radijzen in een mengkom. Meng er 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignonburgers 2 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tarwegraantjes over de borden en schep er de geroosterde tomaten met feta over. Serveer met de burgers en de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal