- Bewaar

- Bewaar
Champignontoast met een hart van kriekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Wrijf de champignons en de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snij ze in stukjes.
-
Hak de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie en tijm grof. Hou wat peterselie opzij voor de versiering.
-
Bereiding:
-
(15 min.)
-
Giet de inhoud van de bokaal krieken in een pannetje en laat 10 min. koken met de lichtjes geplette jeneverbessen. Bind met wat maïszetmeel dat u opgelost hebt in een kopje water.
-
Rooster het brood en snij in het midden een vierkantje van 3 op 3 cm uit elke toast.
-
Laat de boter smelten in een braadpan met een bodempje olie. Bak de sjalot al roerend gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de champignons, nootmuskaat en cayennepeper toe en laat gedurende 10 min. op een hevig vuur bakken.
-
Voeg de citroenjenever, de peterselie en de tijm toe en laat 2 min. doorkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de champignonmengeling over de toasts en vul elk vierkantje met wat kriekencompote. Versier met peterselie en een schijfje citroen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Wrijf de champignons en de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snij ze in stukjes.
-
Hak de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie en tijm grof. Hou wat peterselie opzij voor de versiering.
-
Bereiding:
-
(15 min.)
-
Giet de inhoud van de bokaal krieken in een pannetje en laat 10 min. koken met de lichtjes geplette jeneverbessen. Bind met wat maïszetmeel dat u opgelost hebt in een kopje water.
-
Rooster het brood en snij in het midden een vierkantje van 3 op 3 cm uit elke toast.
-
Laat de boter smelten in een braadpan met een bodempje olie. Bak de sjalot al roerend gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de champignons, nootmuskaat en cayennepeper toe en laat gedurende 10 min. op een hevig vuur bakken.
-
Voeg de citroenjenever, de peterselie en de tijm toe en laat 2 min. doorkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de champignonmengeling over de toasts en vul elk vierkantje met wat kriekencompote. Versier met peterselie en een schijfje citroen.