Champignontoast met een hart van kriekjes
Champignontoast met een hart van kriekjes

Champignontoast met een hart van kriekjes

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 34.3 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de champignons en de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snij ze in stukjes.

  4. Hak de sjalot fijn.

  5. Hak de peterselie en tijm grof. Hou wat peterselie opzij voor de versiering.

  6. Bereiding:
  7. (15 min.)

  8. Giet de inhoud van de bokaal krieken in een pannetje en laat 10 min. koken met de lichtjes geplette jeneverbessen. Bind met wat maïszetmeel dat u opgelost hebt in een kopje water.

  9. Rooster het brood en snij in het midden een vierkantje van 3 op 3 cm uit elke toast.

  10. Laat de boter smelten in een braadpan met een bodempje olie. Bak de sjalot al roerend gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de champignons, nootmuskaat en cayennepeper toe en laat gedurende 10 min. op een hevig vuur bakken.

  11. Voeg de citroenjenever, de peterselie en de tijm toe en laat 2 min. doorkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de champignonmengeling over de toasts en vul elk vierkantje met wat kriekencompote. Versier met peterselie en een schijfje citroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de champignons en de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snij ze in stukjes.

  4. Hak de sjalot fijn.

  5. Hak de peterselie en tijm grof. Hou wat peterselie opzij voor de versiering.

  6. Bereiding:
  7. (15 min.)

  8. Giet de inhoud van de bokaal krieken in een pannetje en laat 10 min. koken met de lichtjes geplette jeneverbessen. Bind met wat maïszetmeel dat u opgelost hebt in een kopje water.

  9. Rooster het brood en snij in het midden een vierkantje van 3 op 3 cm uit elke toast.

  10. Laat de boter smelten in een braadpan met een bodempje olie. Bak de sjalot al roerend gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de champignons, nootmuskaat en cayennepeper toe en laat gedurende 10 min. op een hevig vuur bakken.

  11. Voeg de citroenjenever, de peterselie en de tijm toe en laat 2 min. doorkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de champignonmengeling over de toasts en vul elk vierkantje met wat kriekencompote. Versier met peterselie en een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 34.3 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal