Charlotte met bokkenpootjes
Charlotte met bokkenpootjes

Charlotte met bokkenpootjes

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 29.8 g
Koolhydraat 47.6 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bekleed een springvorm (Ø ± 24 cm) met vershoudfolie. Snij de bokkenpootjes in de lengte in 2 en schik ze rechtop tegen de rand van de springvorm. De kant van de vulling moet naar binnen wijzen. Verkruimel de overgebleven bokkenpootjes.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de verkruimelde koekjes onder. Laat even afkoelen.

  4. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  5. Bereiding:
  6. Schep de koekjesmengeling over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

  7. Zet in de koelkast tot gebruik.

  8. Verwarm de melk in een steelpannetje tot net onder het kookpunt en los er de oploskoffie en de gelatineblaadjes in op. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

  9. Klop ondertussen de room samen met de suiker halfstijf. Meng er voorzichtig het melkmengsel onder.

  10. Giet over de koekjesbodem en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Maak de springvorm open en maak met een lint voorzichtig een strik rond de bokkenpootjes.

  12. Versier de bovenkant van het gebak met de meringues en de hagelslag.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bekleed een springvorm (Ø ± 24 cm) met vershoudfolie. Snij de bokkenpootjes in de lengte in 2 en schik ze rechtop tegen de rand van de springvorm. De kant van de vulling moet naar binnen wijzen. Verkruimel de overgebleven bokkenpootjes.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de verkruimelde koekjes onder. Laat even afkoelen.

  4. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  5. Bereiding:
  6. Schep de koekjesmengeling over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

  7. Zet in de koelkast tot gebruik.

  8. Verwarm de melk in een steelpannetje tot net onder het kookpunt en los er de oploskoffie en de gelatineblaadjes in op. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

  9. Klop ondertussen de room samen met de suiker halfstijf. Meng er voorzichtig het melkmengsel onder.

  10. Giet over de koekjesbodem en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Maak de springvorm open en maak met een lint voorzichtig een strik rond de bokkenpootjes.

  12. Versier de bovenkant van het gebak met de meringues en de hagelslag.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 29.8 g
Koolhydraat 47.6 g
Eiwit 5.5 g

Bekijk het recept digitaal