Chateaubriand met exotische rijstsalade
Chateaubriand met exotische rijstsalade

Chateaubriand met exotische rijstsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 13.4 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 41.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  4. Hak de koriander fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  5. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  6. Snipper de rode ui fijn.

  7. Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in kleine blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Maak intussen de salsa: meng de blokjes fruit en groenten samen met de limoenzeste, het limoensap, de rode ui en de koriander onder elkaar. Breng op smaak met de frambozenazijn, peper en zout. Schep 3 el in een apart kommetje (en hou apart voor de afwerking).

  13. Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de rijst onder de salsa (hou 3 eetl. van de salsa apart voor de afwerking).

  15. Afwerking:
  16. Snij de steaks in sneetjes en server met de rijstsalade. Lepel wat salsa over het vlees en werk af met een takje koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  4. Hak de koriander fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  5. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  6. Snipper de rode ui fijn.

  7. Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in kleine blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Maak intussen de salsa: meng de blokjes fruit en groenten samen met de limoenzeste, het limoensap, de rode ui en de koriander onder elkaar. Breng op smaak met de frambozenazijn, peper en zout. Schep 3 el in een apart kommetje (en hou apart voor de afwerking).

  13. Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de rijst onder de salsa (hou 3 eetl. van de salsa apart voor de afwerking).

  15. Afwerking:
  16. Snij de steaks in sneetjes en server met de rijstsalade. Lepel wat salsa over het vlees en werk af met een takje koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 13.4 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 41.9 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Château Branda A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal