Chateaubriand met komkommerslaatje en gebakken krieltjes
Chateaubriand met komkommerslaatje en gebakken krieltjes

Chateaubriand met komkommerslaatje en gebakken krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommers en de radijzen in fijne schijven.

  4. Snij de rode ui in dunne ringen.

  5. Hak de dille fijn.

  6. Bereiding:
  7. (15 min.)

  8. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de chateaubriand 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel nog verder garen naar smaak.

  10. 3 Meng de komkommer met de rode ui, de dille en de radijzen. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommers en de radijzen in fijne schijven.

  4. Snij de rode ui in dunne ringen.

  5. Hak de dille fijn.

  6. Bereiding:
  7. (15 min.)

  8. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de chateaubriand 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel nog verder garen naar smaak.

  10. 3 Meng de komkommer met de rode ui, de dille en de radijzen. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Oaked Sterk blond bier Wijn Château Fourcas Dupré A.O.P. Listrac

Bekijk het recept digitaal