Cheeseburger met spek en frietjes
Cheeseburger met spek en frietjes

Cheeseburger met spek en frietjes

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 978 kcal
Vet 57.1 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 67.7 g
Suiker 11.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de tomaten in schijfjes.

  3. Snipper de rode ui fijn. Meng onder de sla en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Laat nog ± 5 min. verder bakken.

  6. Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en snij in 2.

  7. Leg de broodjes op een bakplaat en verwarm 2 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bak de frieten in de friteuse, op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  9. Beleg elk hamburgerbroodje met wat sla, schijfjes tomaat, een hamburger, een sneetje cheddar, 2 halve sneetjes spek, 1 el cocktailsaus en 2 schijfjes augurk. Sluit het broodje en prik vast met een cocktailprikker.

  10. Serveer de cheeseburgers met de frietjes en de rest van de sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de tomaten in schijfjes.

  3. Snipper de rode ui fijn. Meng onder de sla en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Laat nog ± 5 min. verder bakken.

  6. Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en snij in 2.

  7. Leg de broodjes op een bakplaat en verwarm 2 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bak de frieten in de friteuse, op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  9. Beleg elk hamburgerbroodje met wat sla, schijfjes tomaat, een hamburger, een sneetje cheddar, 2 halve sneetjes spek, 1 el cocktailsaus en 2 schijfjes augurk. Sluit het broodje en prik vast met een cocktailprikker.

  10. Serveer de cheeseburgers met de frietjes en de rest van de sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 978 kcal
Vet 57.1 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 67.7 g
Suiker 11.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal