Cheesecake met wijnsinaasappel en blauwe bessen

Cheesecake met wijnsinaasappel en blauwe bessen

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 32.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 10.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Schil de wijnsinaasappelen met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes (peler à vif). Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

  4. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Meng de eidooiers met de yoghurt, de honing, het vanillearoma, het zelfrijzend bakmeel, het puddingpoeder en het wijnsinaasappelsap. Klop 2 à 3 minuten met elektrische klopper.

  6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het yoghurtmengsel. Meng er de blauwe bessen onder.

  7. Giet het mengsel in een springvorm met bakpapier. Schik er de partjes wijnsinaasappel op en bestrooi met de amandelschilfers.

  8. Zet de cheesecake ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Snij in punten en serveer lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Schil de wijnsinaasappelen met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes (peler à vif). Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

  4. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Meng de eidooiers met de yoghurt, de honing, het vanillearoma, het zelfrijzend bakmeel, het puddingpoeder en het wijnsinaasappelsap. Klop 2 à 3 minuten met elektrische klopper.

  6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het yoghurtmengsel. Meng er de blauwe bessen onder.

  7. Giet het mengsel in een springvorm met bakpapier. Schik er de partjes wijnsinaasappel op en bestrooi met de amandelschilfers.

  8. Zet de cheesecake ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Snij in punten en serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 32.7 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 10.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal