- Bewaar
- Bewaar
Cheesecake met wijnsinaasappel en blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Schil de wijnsinaasappelen met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes (peler à vif). Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
-
Meng de eidooiers met de yoghurt, de honing, het vanillearoma, het zelfrijzend bakmeel, het puddingpoeder en het wijnsinaasappelsap. Klop 2 à 3 minuten met elektrische klopper.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het yoghurtmengsel. Meng er de blauwe bessen onder.
-
Giet het mengsel in een springvorm met bakpapier. Schik er de partjes wijnsinaasappel op en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Zet de cheesecake ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Snij in punten en serveer lauw of koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Schil de wijnsinaasappelen met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes (peler à vif). Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
-
Meng de eidooiers met de yoghurt, de honing, het vanillearoma, het zelfrijzend bakmeel, het puddingpoeder en het wijnsinaasappelsap. Klop 2 à 3 minuten met elektrische klopper.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het yoghurtmengsel. Meng er de blauwe bessen onder.
-
Giet het mengsel in een springvorm met bakpapier. Schik er de partjes wijnsinaasappel op en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Zet de cheesecake ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Snij in punten en serveer lauw of koud.