Chili met Kaapse heek
Chili met Kaapse heek

Chili met Kaapse heek

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 74.6 g
Eiwit 48.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rode bonen uitlekken en laat de maïs uitlekken.

  2. Snij de gele paprika in blokjes van 1 cm. Snij de halve ui in dunne ringen.

  3. Verhit 2 el. arachideolie in een kookpot. Doe er de uiringen in en laat gedurende 3 min. glazig stoven.

  4. Voeg de komijn, paprikablokjes en diepgevroren champignons toe. Laat 2 à 3 min. bakken.

  5. Voeg het tomatenvlees met groenten, de uitgelekte rode bonen en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg, indien nodig, een beetje water toe.

  6. Breng ondertussen water aan de kook en doe er het blokje visbouillon in. Laat de rijst 10 min. koken. Giet af en voeg de maïs toe.

  7. Verhit intussen 2 el. arachideolie in een braadpan. Schik de vis in de pan, dek af en laat 10 min. bakken. Draai de vis tussendoor om.

  8. Kruid met Provençaalse kruiden en eventueel wat peper en zout.

  9. Leg de vis op een bord en schep er de chilisaus over. Dien op met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rode bonen uitlekken en laat de maïs uitlekken.

  2. Snij de gele paprika in blokjes van 1 cm. Snij de halve ui in dunne ringen.

  3. Verhit 2 el. arachideolie in een kookpot. Doe er de uiringen in en laat gedurende 3 min. glazig stoven.

  4. Voeg de komijn, paprikablokjes en diepgevroren champignons toe. Laat 2 à 3 min. bakken.

  5. Voeg het tomatenvlees met groenten, de uitgelekte rode bonen en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg, indien nodig, een beetje water toe.

  6. Breng ondertussen water aan de kook en doe er het blokje visbouillon in. Laat de rijst 10 min. koken. Giet af en voeg de maïs toe.

  7. Verhit intussen 2 el. arachideolie in een braadpan. Schik de vis in de pan, dek af en laat 10 min. bakken. Draai de vis tussendoor om.

  8. Kruid met Provençaalse kruiden en eventueel wat peper en zout.

  9. Leg de vis op een bord en schep er de chilisaus over. Dien op met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 74.6 g
Eiwit 48.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid. Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Opmerkelijk frisse wijn. Het subtiele boeket van citrus en peer ontleent hij aan de originele combinatie van de twee druivensoorten. Door zijn uitzonderlijke frisheid is dit ook een uitstekend aperitief.

Bekijk het recept digitaal