Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen
Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 8.9 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Breek de prinsessenbonen in 2.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. (20 min.)

  10. Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de boontjes toe.

  11. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de chipolata's 5 min. Voeg de laatste min. het knoflook toe.

  12. Voeg de gekookte krieltjes en de boontjes toe en laat nog 5 min. mee bakken.

  13. Meng er de kerstomaten en de platte peterselie onder en laat 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Breek de prinsessenbonen in 2.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. (20 min.)

  10. Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de boontjes toe.

  11. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de chipolata's 5 min. Voeg de laatste min. het knoflook toe.

  12. Voeg de gekookte krieltjes en de boontjes toe en laat nog 5 min. mee bakken.

  13. Meng er de kerstomaten en de platte peterselie onder en laat 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 8.9 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bière des Amis Blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal