Chipolata met broccoli en gebakken patatjes
Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 7.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 partjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en giet af.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de broccoli 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen 6 min. Draai ze halverwege de baktijd om (beide kanten moeten krokant zijn). Bestrooi met de tijm, de Provençaalse kruiden en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's ± 7 min. gaar.

  9. Bestrooi de broccoli met de cayennepeper en verdeel er de gezouten boter in klontjes over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 30 g aardappel en snij in blokjes. Snij 100 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de aardappel en de broccoli 20 min. in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voor de kinderen kan u de cayennepeper eventueel vervangen door versgemalen zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 partjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en giet af.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de broccoli 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen 6 min. Draai ze halverwege de baktijd om (beide kanten moeten krokant zijn). Bestrooi met de tijm, de Provençaalse kruiden en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's ± 7 min. gaar.

  9. Bestrooi de broccoli met de cayennepeper en verdeel er de gezouten boter in klontjes over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 30 g aardappel en snij in blokjes. Snij 100 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de aardappel en de broccoli 20 min. in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voor de kinderen kan u de cayennepeper eventueel vervangen door versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 7.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal