Chipolata met rodekool en notenpuree
Chipolata met rodekool en notenpuree

Chipolata met rodekool en notenpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 57.1 g
Suiker 19.3 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 34.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern van de rodekool en snij in fijne reepjes.

  4. Schil de appelen en snij in partjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de pecannoten grof en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Stoof de rode kool samen met de partjes appel, de frambozenazijn, het kaneelstokje, 1 dl water en het laurierblaadje ± 20 min. in een kookpot. Kruid met peper en zout en verwijder het kaneelstokje en het laurierblaadje.

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de melk onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de pecannoten en de peterselie onder.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de chipolata's ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern van de rodekool en snij in fijne reepjes.

  4. Schil de appelen en snij in partjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de pecannoten grof en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Stoof de rode kool samen met de partjes appel, de frambozenazijn, het kaneelstokje, 1 dl water en het laurierblaadje ± 20 min. in een kookpot. Kruid met peper en zout en verwijder het kaneelstokje en het laurierblaadje.

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de melk onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de pecannoten en de peterselie onder.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de chipolata's ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 57.1 g
Suiker 19.3 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 34.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal