Chipolata met selderpuree
Chipolata met selderpuree

Chipolata met selderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 52.1 g
Suiker 15.5 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 32.7 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes.

  5. Snij de groene selder in stukjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 1/2 eetl. boter.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten 3 min. glazig. Voeg de selder toe en laat 5 min. mee bakken. Voeg 1 dl water toe en stoof 10 min. op een zacht vuur.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de chipolata's ± 6 min. aan elke kant.

  10. Meng de selderblokjes onder de puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g selder in de lengte in 3 en vervolgens in kleine blokjes. Schil 50 g aardappel en snij in stukken. 2 Kook de stukken aardappel samen met de selderblokjes ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes.

  5. Snij de groene selder in stukjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 1/2 eetl. boter.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten 3 min. glazig. Voeg de selder toe en laat 5 min. mee bakken. Voeg 1 dl water toe en stoof 10 min. op een zacht vuur.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de chipolata's ± 6 min. aan elke kant.

  10. Meng de selderblokjes onder de puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g selder in de lengte in 3 en vervolgens in kleine blokjes. Schil 50 g aardappel en snij in stukken. 2 Kook de stukken aardappel samen met de selderblokjes ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 52.1 g
Suiker 15.5 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 32.7 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal