- Bewaar

- Bewaar
Chipolata met stamppot van rode biet en appel
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rode bieten ± 45 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in blokjes.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de ongeschilde appel in 4. Schil 3 partjes en snij in blokjes.
-
Snij het andere partje in dunne staafjes en besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de appelblokjes toe en laat ± 7 min. stoven.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes krokant. Meng samen met de appel en de rode biet onder de puree. Voeg 2 eetl. ricotta toe en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van het spek en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stamppot over de borden en werk af met een toefje ricotta en de appelstaafjes. Serveer met de chipolata's.
Graag sneller aan tafel? Kook de rode bieten al de dag voordien.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rode bieten ± 45 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in blokjes.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de ongeschilde appel in 4. Schil 3 partjes en snij in blokjes.
-
Snij het andere partje in dunne staafjes en besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de appelblokjes toe en laat ± 7 min. stoven.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes krokant. Meng samen met de appel en de rode biet onder de puree. Voeg 2 eetl. ricotta toe en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van het spek en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stamppot over de borden en werk af met een toefje ricotta en de appelstaafjes. Serveer met de chipolata's.
Graag sneller aan tafel? Kook de rode bieten al de dag voordien.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier