Chipolata met stamppot van rode biet en appel
Chipolata met stamppot van rode biet en appel

Chipolata met stamppot van rode biet en appel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 60.9 g
Suiker 23.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 26.8 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rode bieten ± 45 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in blokjes.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ongeschilde appel in 4. Schil 3 partjes en snij in blokjes.

  5. Snij het andere partje in dunne staafjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de appelblokjes toe en laat ± 7 min. stoven.

  10. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes krokant. Meng samen met de appel en de rode biet onder de puree. Voeg 2 eetl. ricotta toe en kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de pan van het spek en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de stamppot over de borden en werk af met een toefje ricotta en de appelstaafjes. Serveer met de chipolata's.

Tip

Graag sneller aan tafel? Kook de rode bieten al de dag voordien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rode bieten ± 45 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in blokjes.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ongeschilde appel in 4. Schil 3 partjes en snij in blokjes.

  5. Snij het andere partje in dunne staafjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de appelblokjes toe en laat ± 7 min. stoven.

  10. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes krokant. Meng samen met de appel en de rode biet onder de puree. Voeg 2 eetl. ricotta toe en kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de pan van het spek en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de stamppot over de borden en werk af met een toefje ricotta en de appelstaafjes. Serveer met de chipolata's.

Tip

Graag sneller aan tafel? Kook de rode bieten al de dag voordien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 60.9 g
Suiker 23.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 26.8 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal