Chipolataspiesjes met krieltjes en kerstomaat
Chipolataspiesjes met krieltjes en kerstomaat

Chipolataspiesjes met krieltjes en kerstomaat

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 36 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 1.1 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)

    Wrijf de krielaardappelen goed schoon. Kook 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij elke chipolata in 4 stukken. Steek telkens een stukje chipolata, een krieltje en een kerstomaat op een prikkertje. Bestrooi met het paprikapoeder.

  3. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  4. Bak de spiesjes op een matig warme barbecue tot de chipolata's gaar zijn.

Tip
Wat tijd winnen?

Gebruik voorgekookte krielaardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)

    Wrijf de krielaardappelen goed schoon. Kook 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij elke chipolata in 4 stukken. Steek telkens een stukje chipolata, een krieltje en een kerstomaat op een prikkertje. Bestrooi met het paprikapoeder.

  3. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  4. Bak de spiesjes op een matig warme barbecue tot de chipolata's gaar zijn.

Tip
Wat tijd winnen?

Gebruik voorgekookte krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 36 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 1.1 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal