Chocolade-banaanmuffins
Chocolade-banaanmuffins

Chocolade-banaanmuffins

45 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met het citroensap.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Meng ondertussen de bloem met de suiker en het bakpoeder.

  8. Doe de room in een kom en klop op. Roer er daarna de eidooier onder en klop het eiwit apart op. Meng vervolgens het opgeklopte eiwit onder de room.

  9. Voeg de schijfjes banaan, de zonnebloemolie en de chocoladecallets toe.

  10. Doe het mengsel met bakmeel bij het roommengsel en roer tot u een gladde massa krijgt.

  11. Schep het deeg in ingevette muffin vormpjes (1 koffiel. boter) en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met het citroensap.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Meng ondertussen de bloem met de suiker en het bakpoeder.

  8. Doe de room in een kom en klop op. Roer er daarna de eidooier onder en klop het eiwit apart op. Meng vervolgens het opgeklopte eiwit onder de room.

  9. Voeg de schijfjes banaan, de zonnebloemolie en de chocoladecallets toe.

  10. Doe het mengsel met bakmeel bij het roommengsel en roer tot u een gladde massa krijgt.

  11. Schep het deeg in ingevette muffin vormpjes (1 koffiel. boter) en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal