Chocolade-zandkoekjes met vanillepudding
Chocolade-zandkoekjes met vanillepudding

Chocolade-zandkoekjes met vanillepudding

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 167 kcal
Vet 8.1 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 19.6 g
Suiker 8.8 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Los het puddingpoeder en 75 g suiker op in 1,5 dl melk.

  3. Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur en bedek met vershoudfolie of doe in een spuitzak. Laat zo afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit.

  6. Doe de vanillezaadjes bij 50 g suiker.

  7. Meng de boter met de suiker en de eidooier. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een vast deeg. Voeg de chocoladedruppels toe en kneed opnieuw.

  8. Rol een worst van het deeg. Wikkel het deeg is vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Snij de worst in sneetjes van 1 cm en druk lichtjes aan. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen.

  12. Lepel of spuit de vanillepudding tussen de koekjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Los het puddingpoeder en 75 g suiker op in 1,5 dl melk.

  3. Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur en bedek met vershoudfolie of doe in een spuitzak. Laat zo afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit.

  6. Doe de vanillezaadjes bij 50 g suiker.

  7. Meng de boter met de suiker en de eidooier. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een vast deeg. Voeg de chocoladedruppels toe en kneed opnieuw.

  8. Rol een worst van het deeg. Wikkel het deeg is vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Snij de worst in sneetjes van 1 cm en druk lichtjes aan. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen.

  12. Lepel of spuit de vanillepudding tussen de koekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 167 kcal
Vet 8.1 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 19.6 g
Suiker 8.8 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal