Chocoladebavarois met praliné
Chocoladebavarois met praliné

Chocoladebavarois met praliné

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 10.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bavarois (de dag vooraf, 20 min.)
  3. Breek de chocolade in stukken en laat in de melk smelten op een zacht vuurtje.

  4. Klop de eidooiers samen met de suiker goed op met de kloppers van de mixer en roer er de hete chocolademelk door.

  5. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie. Meng dit mengsel daarna door de chocoladebereiding.

  6. Laat afkoelen in de koelkast tot het mengsel lobbig wordt (± 1 u à 1 u 30 min.).

  7. Klop het eiwit tot stevige pieken en schep voorzichtig door de afgekoelde bereiding.

  8. Klop 2 dl room stijf en schep ook die door het mengsel.

  9. Schep in kleine kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

  10. Garnituur (de dag zelf)

  11. Klop 2 dl room tot die dik vloeibaar is en schep er het sap van de mandarijntjes door.

  12. Afwerking:
  13. Stort op elk bord een bavarois in het midden (maak eerst de randen los met een mes of hou de potjes even in heet water). Lepel er wat saus rond en strooi er wat bresiliennenootjes in. Versier met bijvoorbeeld partjes mandarijn of wat rood fruit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bavarois (de dag vooraf, 20 min.)
  3. Breek de chocolade in stukken en laat in de melk smelten op een zacht vuurtje.

  4. Klop de eidooiers samen met de suiker goed op met de kloppers van de mixer en roer er de hete chocolademelk door.

  5. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie. Meng dit mengsel daarna door de chocoladebereiding.

  6. Laat afkoelen in de koelkast tot het mengsel lobbig wordt (± 1 u à 1 u 30 min.).

  7. Klop het eiwit tot stevige pieken en schep voorzichtig door de afgekoelde bereiding.

  8. Klop 2 dl room stijf en schep ook die door het mengsel.

  9. Schep in kleine kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

  10. Garnituur (de dag zelf)

  11. Klop 2 dl room tot die dik vloeibaar is en schep er het sap van de mandarijntjes door.

  12. Afwerking:
  13. Stort op elk bord een bavarois in het midden (maak eerst de randen los met een mes of hou de potjes even in heet water). Lepel er wat saus rond en strooi er wat bresiliennenootjes in. Versier met bijvoorbeeld partjes mandarijn of wat rood fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 10.5 g

Bekijk het recept digitaal