Chocoladebrood
Chocoladebrood

Chocoladebrood

Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3361 kcal
Vet 122.1 g
Koolhydraat 481.9 g
Eiwit 77.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rusten)

  3. Verwarm de melk in een steelpan en verkruimel er de gist over. Roer goed tot de gist helemaal opgelost is.

  4. Doe 500 g bloem in een mengkom en vorm een kuiltje in het midden. Bestrooi aan de randen met zout en giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eidooier toe.

  5. Kneed de mengeling ± 10 min. met uw handen tot een homogeen deeg. Vorm een bol van het deeg en leg een keukenhanddoek op de mengkom. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Beboter een rechthoekige cakevorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  9. Kneed het deeg 2 min. en voeg de chocoladeparels toe. Kneed opnieuw goed tot de chocoladeparels mooi verdeeld zijn over het deeg. Maak daarna een langwerpige vorm van het deeg. Laat opnieuw 40 min. rusten.

  10. Klop intussen 1 eidooier los met 1 eetl. water.

  11. Schik het deeg in de cakevorm en bestrijk de ovenkant met het losgeklopte ei. Zet 40 à 45 min. in de oven. Laat afkoelen.

  12. Haal het brood uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rusten)

  3. Verwarm de melk in een steelpan en verkruimel er de gist over. Roer goed tot de gist helemaal opgelost is.

  4. Doe 500 g bloem in een mengkom en vorm een kuiltje in het midden. Bestrooi aan de randen met zout en giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eidooier toe.

  5. Kneed de mengeling ± 10 min. met uw handen tot een homogeen deeg. Vorm een bol van het deeg en leg een keukenhanddoek op de mengkom. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Beboter een rechthoekige cakevorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  9. Kneed het deeg 2 min. en voeg de chocoladeparels toe. Kneed opnieuw goed tot de chocoladeparels mooi verdeeld zijn over het deeg. Maak daarna een langwerpige vorm van het deeg. Laat opnieuw 40 min. rusten.

  10. Klop intussen 1 eidooier los met 1 eetl. water.

  11. Schik het deeg in de cakevorm en bestrijk de ovenkant met het losgeklopte ei. Zet 40 à 45 min. in de oven. Laat afkoelen.

  12. Haal het brood uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3361 kcal
Vet 122.1 g
Koolhydraat 481.9 g
Eiwit 77.9 g

Bekijk het recept digitaal