- Bewaar

- Bewaar
Chocoladebrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. rusten)
-
Verwarm de melk in een steelpan en verkruimel er de gist over. Roer goed tot de gist helemaal opgelost is.
-
Doe 500 g bloem in een mengkom en vorm een kuiltje in het midden. Bestrooi aan de randen met zout en giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eidooier toe.
-
Kneed de mengeling ± 10 min. met uw handen tot een homogeen deeg. Vorm een bol van het deeg en leg een keukenhanddoek op de mengkom. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.
-
Kneed het deeg 2 min. en voeg de chocoladeparels toe. Kneed opnieuw goed tot de chocoladeparels mooi verdeeld zijn over het deeg. Maak daarna een langwerpige vorm van het deeg. Laat opnieuw 40 min. rusten.
-
Klop intussen 1 eidooier los met 1 eetl. water.
-
Schik het deeg in de cakevorm en bestrijk de ovenkant met het losgeklopte ei. Zet 40 à 45 min. in de oven. Laat afkoelen.
-
Haal het brood uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. rusten)
-
Verwarm de melk in een steelpan en verkruimel er de gist over. Roer goed tot de gist helemaal opgelost is.
-
Doe 500 g bloem in een mengkom en vorm een kuiltje in het midden. Bestrooi aan de randen met zout en giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eidooier toe.
-
Kneed de mengeling ± 10 min. met uw handen tot een homogeen deeg. Vorm een bol van het deeg en leg een keukenhanddoek op de mengkom. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.
-
Kneed het deeg 2 min. en voeg de chocoladeparels toe. Kneed opnieuw goed tot de chocoladeparels mooi verdeeld zijn over het deeg. Maak daarna een langwerpige vorm van het deeg. Laat opnieuw 40 min. rusten.
-
Klop intussen 1 eidooier los met 1 eetl. water.
-
Schik het deeg in de cakevorm en bestrijk de ovenkant met het losgeklopte ei. Zet 40 à 45 min. in de oven. Laat afkoelen.
-
Haal het brood uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.