Chocoladebroodjes
Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

Ontbijt
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is.

  3. Meng de droge gist met de bloem. Voeg de lauwe melk, de olie en het mespuntje zout toe en meng alles onder elkaar.

  4. Kneed het deeg stevig gedurende 10 min. Laat 30 à 40 min. rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats of in de oven op 50 °C.

  5. Meng de chocoladedruppels onder het deeg. Kneed opnieuw tot de chocolade mooi verdeeld is en vorm 8 gelijke deegbolletjes. Laat opnieuw 30 min. afgedekt rijzen op een warme plaats of in de oven op 50 °C.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Klop het ei los met een vork en strijk er de gerezen broodjes mee in.

  8. Bak de broodjes ± 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tip

Zin om eens te variëren met dit recept? Vervang dan de chocoladedruppels door bv. parelsuiker, rozijnen …

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is.

  3. Meng de droge gist met de bloem. Voeg de lauwe melk, de olie en het mespuntje zout toe en meng alles onder elkaar.

  4. Kneed het deeg stevig gedurende 10 min. Laat 30 à 40 min. rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats of in de oven op 50 °C.

  5. Meng de chocoladedruppels onder het deeg. Kneed opnieuw tot de chocolade mooi verdeeld is en vorm 8 gelijke deegbolletjes. Laat opnieuw 30 min. afgedekt rijzen op een warme plaats of in de oven op 50 °C.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Klop het ei los met een vork en strijk er de gerezen broodjes mee in.

  8. Bak de broodjes ± 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tip

Zin om eens te variëren met dit recept? Vervang dan de chocoladedruppels door bv. parelsuiker, rozijnen …

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal