- Bewaar

- Bewaar
Chocoladebroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is.
-
Meng de droge gist met de bloem. Voeg de lauwe melk, de olie en het mespuntje zout toe en meng alles onder elkaar.
-
Kneed het deeg stevig gedurende 10 min. Laat 30 à 40 min. rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats of in de oven op 50 °C.
-
Meng de chocoladedruppels onder het deeg. Kneed opnieuw tot de chocolade mooi verdeeld is en vorm 8 gelijke deegbolletjes. Laat opnieuw 30 min. afgedekt rijzen op een warme plaats of in de oven op 50 °C.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop het ei los met een vork en strijk er de gerezen broodjes mee in.
-
Bak de broodjes ± 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
Zin om eens te variëren met dit recept? Vervang dan de chocoladedruppels door bv. parelsuiker, rozijnen …
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is.
-
Meng de droge gist met de bloem. Voeg de lauwe melk, de olie en het mespuntje zout toe en meng alles onder elkaar.
-
Kneed het deeg stevig gedurende 10 min. Laat 30 à 40 min. rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats of in de oven op 50 °C.
-
Meng de chocoladedruppels onder het deeg. Kneed opnieuw tot de chocolade mooi verdeeld is en vorm 8 gelijke deegbolletjes. Laat opnieuw 30 min. afgedekt rijzen op een warme plaats of in de oven op 50 °C.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop het ei los met een vork en strijk er de gerezen broodjes mee in.
-
Bak de broodjes ± 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
Zin om eens te variëren met dit recept? Vervang dan de chocoladedruppels door bv. parelsuiker, rozijnen …