Chocoladebroodjes
Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

6 u. 40 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de chocolade in grove stukken.

  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is.

  4. Plet 150 g boter met een vork en zet koel weg.

  5. Kluts het ei.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.

  8. Verkruimel de verse gist boven de lauwe melk en roer tot de gist volledig is opgelost.

  9. Smelt 10 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  10. Meng de gesmolten boter met het geklutste ei en het gistmengsel en giet alles in het kuiltje. Meng onder de bloem tot u een deegbol hebt.

  11. Kneed het deeg minstens 15 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg de deegbol weer in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Kneed het deeg nog eens 5 min., dek opnieuw af en laat 1 u. rijzen in de koelkast.

  13. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Leg de geplette boter in het midden van het deeg en vouw de zijkanten en de boven- en onderkant van het deeg over het stuk boter. Zet 20 min. in de koelkast.

  14. Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek. Vouw de zijkanten en de boven- en onderkant opnieuw dicht en zet weer 20 min. in de koelkast. Herhaal daarna nog één keer.

  15. Rol het deeg tot slot weer uit tot ± 2 à 3 mm dikte. Snij 8 rechthoeken uit het deeg.

  16. Verdeel telkens 1/8 van de chocolade over de helft van elke rechthoek deeg. Rol het deeg op rond de chocolade. Laat nog 1 u. rijzen op kamertemperatuur.

  17. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  18. Klop intussen de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.

  19. Bak de chocoladebroodjes 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de chocolade in grove stukken.

  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is.

  4. Plet 150 g boter met een vork en zet koel weg.

  5. Kluts het ei.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.

  8. Verkruimel de verse gist boven de lauwe melk en roer tot de gist volledig is opgelost.

  9. Smelt 10 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  10. Meng de gesmolten boter met het geklutste ei en het gistmengsel en giet alles in het kuiltje. Meng onder de bloem tot u een deegbol hebt.

  11. Kneed het deeg minstens 15 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg de deegbol weer in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Kneed het deeg nog eens 5 min., dek opnieuw af en laat 1 u. rijzen in de koelkast.

  13. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Leg de geplette boter in het midden van het deeg en vouw de zijkanten en de boven- en onderkant van het deeg over het stuk boter. Zet 20 min. in de koelkast.

  14. Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek. Vouw de zijkanten en de boven- en onderkant opnieuw dicht en zet weer 20 min. in de koelkast. Herhaal daarna nog één keer.

  15. Rol het deeg tot slot weer uit tot ± 2 à 3 mm dikte. Snij 8 rechthoeken uit het deeg.

  16. Verdeel telkens 1/8 van de chocolade over de helft van elke rechthoek deeg. Rol het deeg op rond de chocolade. Laat nog 1 u. rijzen op kamertemperatuur.

  17. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  18. Klop intussen de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.

  19. Bak de chocoladebroodjes 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal