- Bewaar

- Bewaar
Chocoladebroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de chocolade in grove stukken.
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is.
-
Plet 150 g boter met een vork en zet koel weg.
-
Kluts het ei.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
-
Verkruimel de verse gist boven de lauwe melk en roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Smelt 10 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Meng de gesmolten boter met het geklutste ei en het gistmengsel en giet alles in het kuiltje. Meng onder de bloem tot u een deegbol hebt.
-
Kneed het deeg minstens 15 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg de deegbol weer in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Kneed het deeg nog eens 5 min., dek opnieuw af en laat 1 u. rijzen in de koelkast.
-
Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Leg de geplette boter in het midden van het deeg en vouw de zijkanten en de boven- en onderkant van het deeg over het stuk boter. Zet 20 min. in de koelkast.
-
Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek. Vouw de zijkanten en de boven- en onderkant opnieuw dicht en zet weer 20 min. in de koelkast. Herhaal daarna nog één keer.
-
Rol het deeg tot slot weer uit tot ± 2 à 3 mm dikte. Snij 8 rechthoeken uit het deeg.
-
Verdeel telkens 1/8 van de chocolade over de helft van elke rechthoek deeg. Rol het deeg op rond de chocolade. Laat nog 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Klop intussen de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.
-
Bak de chocoladebroodjes 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de chocolade in grove stukken.
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is.
-
Plet 150 g boter met een vork en zet koel weg.
-
Kluts het ei.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
-
Verkruimel de verse gist boven de lauwe melk en roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Smelt 10 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Meng de gesmolten boter met het geklutste ei en het gistmengsel en giet alles in het kuiltje. Meng onder de bloem tot u een deegbol hebt.
-
Kneed het deeg minstens 15 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg de deegbol weer in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Kneed het deeg nog eens 5 min., dek opnieuw af en laat 1 u. rijzen in de koelkast.
-
Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Leg de geplette boter in het midden van het deeg en vouw de zijkanten en de boven- en onderkant van het deeg over het stuk boter. Zet 20 min. in de koelkast.
-
Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek. Vouw de zijkanten en de boven- en onderkant opnieuw dicht en zet weer 20 min. in de koelkast. Herhaal daarna nog één keer.
-
Rol het deeg tot slot weer uit tot ± 2 à 3 mm dikte. Snij 8 rechthoeken uit het deeg.
-
Verdeel telkens 1/8 van de chocolade over de helft van elke rechthoek deeg. Rol het deeg op rond de chocolade. Laat nog 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Klop intussen de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.
-
Bak de chocoladebroodjes 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.