Chocoladeglaasje met peer
Chocoladeglaasje met peer

Chocoladeglaasje met peer

25 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 41.2 g
Eiwit 8.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verkruimel de zandkoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  4. Schil de peren, snij in 2 en verwijder het klokhuis.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte open en snij daarna in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de halve peren in een ovenschaal, besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rietsuiker. Voeg het in stukjes gesneden vanillestokje toe.

  9. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven tot de peren gaar zijn. Snij de peren in kleine stukjes en laat afkoelen.

  10. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  11. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  12. Roer de eidooiers onder de mascarpone en meng er de gesmolten chocolade onder.

  13. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder de bereiding.

  14. Verdeel een laagje gebakken peren over 4 glazen, bestrooi met wat verkruimelde koekjes en lepel er een laagje chocolademengsel over. Vul aan met een tweede laag verkruimelde koekjes en nog een laagje peren. Eindig met een flinke laag chocolademengsel en laat minstens 4 u. rusten in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Versier eventueel met schilfers witte chocolade of een halve aardbei.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verkruimel de zandkoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  4. Schil de peren, snij in 2 en verwijder het klokhuis.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte open en snij daarna in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de halve peren in een ovenschaal, besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rietsuiker. Voeg het in stukjes gesneden vanillestokje toe.

  9. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven tot de peren gaar zijn. Snij de peren in kleine stukjes en laat afkoelen.

  10. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  11. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  12. Roer de eidooiers onder de mascarpone en meng er de gesmolten chocolade onder.

  13. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder de bereiding.

  14. Verdeel een laagje gebakken peren over 4 glazen, bestrooi met wat verkruimelde koekjes en lepel er een laagje chocolademengsel over. Vul aan met een tweede laag verkruimelde koekjes en nog een laagje peren. Eindig met een flinke laag chocolademengsel en laat minstens 4 u. rusten in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Versier eventueel met schilfers witte chocolade of een halve aardbei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 41.2 g
Eiwit 8.3 g

Bekijk het recept digitaal