- Bewaar

- Bewaar
Chocoladekattentongen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop de boter onder de bloemsuiker, de vanillesuiker en de eieren. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag.
-
Doe het beslag in een spuitzak met een platte spuitmond.
-
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en spuit kleine hoopjes deeg van 5 cm. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Dip de uiteinden van de afgekoelde koekjes in de chocolade. Of bestrijk de platte kant van een koekje met wat chocolade en leg er een ander koekje met de platte kant op. Druppel er nog wat chocolade over voor een mooi streepjeseffect.
Voor kattentongen zonder gluten kan u glutenvrije bloem gebruiken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop de boter onder de bloemsuiker, de vanillesuiker en de eieren. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag.
-
Doe het beslag in een spuitzak met een platte spuitmond.
-
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en spuit kleine hoopjes deeg van 5 cm. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Dip de uiteinden van de afgekoelde koekjes in de chocolade. Of bestrijk de platte kant van een koekje met wat chocolade en leg er een ander koekje met de platte kant op. Druppel er nog wat chocolade over voor een mooi streepjeseffect.
Voor kattentongen zonder gluten kan u glutenvrije bloem gebruiken.