Chocoladekoekjes met noten
Chocoladekoekjes met noten

Chocoladekoekjes met noten

35 min.
Dessert
35 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de walnootpitten in een plastic zakje en plet ze (bv. met een deegrol of een hamertje).

  3. Voor de kaasmengeling: doe de roomkaas, 2 eidooiers, 2 eetl. bloem, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetl. suiker samen in een kom en meng tot een gladde massa.

  4. Laat 150 g boter zacht worden op kamertemperatuur.

  5. Bereiding:
  6. Doe de zachte boter en 250 g suiker in een hoge mengkom en klop met de garde van de mixer tot de mengeling een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de 6 eieren onder.

  7. Smelt intussen de chocolade (op halve kracht in de microgolfoven of au bain-marie; in een pannetje dat u verwarmt in een grotere pan met warm water) en klop onder het beslag.

  8. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en zeef over het beslag. Schep alles luchtig om. Voeg de geplette noten, het amandelaroma en 1 zakje vanillesuiker toe.

  9. Schik de papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun ronde vorm behouden (bak de koekjes desnoods in twee keer).

  10. Vul elk vormpje met ongeveer 1 eetl. chocoladedeeg. Doe er koffiel. kaasmengeling bovenop en schuif in de voorverwarmde oven (180 °C). Laat 15 à 20 min. bakken.

  11. Controleer de baktijd: als u een mes in de koekjes steekt, moet het er droog uitkomen. Laat zeker niet te lang bakken, anders worden de koekjes te droog.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de walnootpitten in een plastic zakje en plet ze (bv. met een deegrol of een hamertje).

  3. Voor de kaasmengeling: doe de roomkaas, 2 eidooiers, 2 eetl. bloem, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetl. suiker samen in een kom en meng tot een gladde massa.

  4. Laat 150 g boter zacht worden op kamertemperatuur.

  5. Bereiding:
  6. Doe de zachte boter en 250 g suiker in een hoge mengkom en klop met de garde van de mixer tot de mengeling een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de 6 eieren onder.

  7. Smelt intussen de chocolade (op halve kracht in de microgolfoven of au bain-marie; in een pannetje dat u verwarmt in een grotere pan met warm water) en klop onder het beslag.

  8. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en zeef over het beslag. Schep alles luchtig om. Voeg de geplette noten, het amandelaroma en 1 zakje vanillesuiker toe.

  9. Schik de papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun ronde vorm behouden (bak de koekjes desnoods in twee keer).

  10. Vul elk vormpje met ongeveer 1 eetl. chocoladedeeg. Doe er koffiel. kaasmengeling bovenop en schuif in de voorverwarmde oven (180 °C). Laat 15 à 20 min. bakken.

  11. Controleer de baktijd: als u een mes in de koekjes steekt, moet het er droog uitkomen. Laat zeker niet te lang bakken, anders worden de koekjes te droog.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal