Chocoladekoekjes met pistache
Chocoladekoekjes met pistache

Chocoladekoekjes met pistache

1 u.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Energie 377 kj
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 30 min. in de koelkast + 15 min. in de oven + afkoelen
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de chocolade en de pistachenoten fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit).

  3. Meng 110 g bloem met de zoetstof, de boter en het zout. Meng er ook de pistachenootjes, de chocolade en de sinaasappelzeste onder. Kneed goed tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn. Rol tot een worst van Ø ± 5 cm. Wikkel in vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bestrooi je werkvlak met de rest van de bloem. Leg er de worst op en snij in plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Schik de plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip
Variant

Doop de koekjes voor de helft in wat gesmolten chocolade en bestrooi met gehakte pistachenootjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 30 min. in de koelkast + 15 min. in de oven + afkoelen
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de chocolade en de pistachenoten fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit).

  3. Meng 110 g bloem met de zoetstof, de boter en het zout. Meng er ook de pistachenootjes, de chocolade en de sinaasappelzeste onder. Kneed goed tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn. Rol tot een worst van Ø ± 5 cm. Wikkel in vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bestrooi je werkvlak met de rest van de bloem. Leg er de worst op en snij in plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Schik de plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip
Variant

Doop de koekjes voor de helft in wat gesmolten chocolade en bestrooi met gehakte pistachenootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Energie 377 kj
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal