- Bewaar

- Bewaar
Chocoladekoekjes met pistache
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 30 min. in de koelkast + 15 min. in de oven + afkoelen
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de chocolade en de pistachenoten fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit).
-
Meng 110 g bloem met de zoetstof, de boter en het zout. Meng er ook de pistachenootjes, de chocolade en de sinaasappelzeste onder. Kneed goed tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn. Rol tot een worst van Ø ± 5 cm. Wikkel in vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi je werkvlak met de rest van de bloem. Leg er de worst op en snij in plakjes van 1/2 cm dik.
-
Schik de plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
Variant
Doop de koekjes voor de helft in wat gesmolten chocolade en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 30 min. in de koelkast + 15 min. in de oven + afkoelen
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de chocolade en de pistachenoten fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit).
-
Meng 110 g bloem met de zoetstof, de boter en het zout. Meng er ook de pistachenootjes, de chocolade en de sinaasappelzeste onder. Kneed goed tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn. Rol tot een worst van Ø ± 5 cm. Wikkel in vershoudfolie en leg minstens 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi je werkvlak met de rest van de bloem. Leg er de worst op en snij in plakjes van 1/2 cm dik.
-
Schik de plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
Variant
Doop de koekjes voor de helft in wat gesmolten chocolade en bestrooi met gehakte pistachenootjes.