Chocolademoelleux
Chocolademoelleux

Chocolademoelleux

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocolade samen met de boter op een heel zacht vuurtje tot een glanzende saus. Pas op dat de saus niet te warm wordt, ze mag niet pruttelen.

  4. Klop de eieren en de eidooier samen met de suiker tot een witte, luchtige massa

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Meng de chocoladesaus onder het eimengsel en roer er dan de bloem onder.

  8. Vet 6 muffinvormen in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  9. Giet het deeg in de vormpjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant er krokant begint uit te zien.

  10. Afwerking:
  11. Haal de moelleux uit de oven en uit de vormpjes en dien onmiddellijk op. De binnenkant moet warm maar nog lopend zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocolade samen met de boter op een heel zacht vuurtje tot een glanzende saus. Pas op dat de saus niet te warm wordt, ze mag niet pruttelen.

  4. Klop de eieren en de eidooier samen met de suiker tot een witte, luchtige massa

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Meng de chocoladesaus onder het eimengsel en roer er dan de bloem onder.

  8. Vet 6 muffinvormen in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  9. Giet het deeg in de vormpjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant er krokant begint uit te zien.

  10. Afwerking:
  11. Haal de moelleux uit de oven en uit de vormpjes en dien onmiddellijk op. De binnenkant moet warm maar nog lopend zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal