Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 38.2 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg beetje bij beetje de boter toe en roer tot de boter gesmolten is. Giet het mengsel in een grote mengkom.

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers in een andere mengkom en voeg de vanillesuiker toe. Mix tot een schuimige, lichtgele massa (tot ruban kloppen). Meng onder het chocolademengsel.

  4. Klop de goed koele room stijf en meng onder het chocolademengsel.

  5. Klop de eiwitten stijf en meng er de bloemsuiker onder. Meng 1/3 van het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel. Schep de rest daarna voorzichtig onder het chocolademengsel. Meng niet te lang: zo blijft uw chocolademousse lekker luchtig.

  6. Verdeel de mousse over 4 glazen of schaaltjes en zet minstens 4 u. in de koelkast.

  7. Rasp intussen de witte chocolade en werk er de chocolademousse mee af.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg beetje bij beetje de boter toe en roer tot de boter gesmolten is. Giet het mengsel in een grote mengkom.

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de eidooiers in een andere mengkom en voeg de vanillesuiker toe. Mix tot een schuimige, lichtgele massa (tot ruban kloppen). Meng onder het chocolademengsel.

  4. Klop de goed koele room stijf en meng onder het chocolademengsel.

  5. Klop de eiwitten stijf en meng er de bloemsuiker onder. Meng 1/3 van het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel. Schep de rest daarna voorzichtig onder het chocolademengsel. Meng niet te lang: zo blijft uw chocolademousse lekker luchtig.

  6. Verdeel de mousse over 4 glazen of schaaltjes en zet minstens 4 u. in de koelkast.

  7. Rasp intussen de witte chocolade en werk er de chocolademousse mee af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 38.2 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal